Κίνα: Βανδάλισαν σπήλαιο και έκλεψαν σταλακτίτη 1 εκατομ. ετών (video)

Σε έρευνα για τον εντοπισμό τριών Κινέζων τουριστών, οι οποίοι καταγράφονται από κάμερα κλειστού κυκλώματος να αποσπούν από σπήλαιο,  έναν τεράστιο σταλακτίτη τουλάχιστον 1000 ετών, έχουν προχωρήσει οι αρχές στην Βόρεια Κίνα.

Ειδικότερα, οι άνδρες διακρίνονται στα βίντεο, να χρησιμοποιούν έναν βράχο με τον οποίο χτυπούν τον αρχαίο σταλακτίτη προκειμένου να αποκολληθεί ενώ εν συνεχεία τον θρυμματίζουν σε μικρότερα κομμάτια.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών οι 3 άνδρες αποφάσισαν να βανδαλίσουν το σπήλαιο  Σαντόνγκ για να πάρουν τα πολύτιμα πετρώματα ως… σουβενίρ.

« Ηταν 3 μεσήλικοι. Μάλλον σκέφτηκαν ότι ο σταλακτίτης ήταν πολύ ωραίος και τον κατέστρεψαν ώστε να τον πάρουν. Το κατεστραμμένο κομμάτι ήταν πλάτους περίπου 10 εκατοστών και μήκους 20 εκατοστών, δήλωσε χαρακτηριστικά και ο Γιανγκ Φένγκ, υπεύθυνος  της γκαλερί του σπηλαίου.

Ο υπεύθυνος του σπηλαίου ανέφερε στα τοπικά ΜΜΕ ότι  χρειάζονται 4 εκατομμύρια χρόνια ώστε η φύση να καταφέρει να αναπλάσει το κομμάτι που καταστράφηκε.

Με πληροφορίες από Daily Mail
 Πηγή Βίντεο : Daily Mail