Η Ινδία δημοσιοποίησε «ίχνη» από το Γέτι το χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων (φωτό)

Ο στρατός της Ινδίας ισχυρίστηκε ότι εντόπισε στη διάρκεια αποστολής στο Νεπάλ μυστηριώδεις τεράστιες πατημασιές, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι ανήκουν στο Γέτι, τον χιονάνθρωπο των Ιμαλαΐων, προκαλώντας το γέλιο και τη δυσπιστία των χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ινδικός στρατός ανακοίνωσε χθες Δευτέρα στον λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι, ότι ανακάλυψε «μυστηριώδεις πατημασιές του μυθικού τέρατος Γέτι στον καταυλισμό βάσης Μακάλου (στα Ιμαλάϊα)». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πατημασιές αυτές ήταν μεγέθους 81 επί 38 εκατοστά.

Αν και οι πατημασιές
φέρονται να εντοπίστηκαν στις 9 Απριλίου ο στρατός ανακοίνωσε την ανακάλυψή του αφού αποφάσισε ότι τα ίχνη που βρήκε ταιριάζουν με παλαιότερες θεωρίες για την ύπαρξη του Γέτι.

Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί το Γέτι απλώς έναν μύθο, όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης του Νεπάλ. Ιστορίες για το μεγάλο, τριχωτό τέρας που περιπλανάται στα Ιμαλάια έχουν προσελκύσει την προσοχή πολλών ορειβατών του Νεπάλ ήδη από τη δεκαετία του 1920, ωθώντας πολλούς, μεταξύ των οποίων και ο σερ Έντμουντ Χίλαρι, να αναζητήσουν το Γέτι.

Πηγή: Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ