Ποιο Γουέστερος; Στη Φθιώτιδα ο Σιδερένιος Θρόνος του Game of Thrones(φωτό)

Ξεχάστε το «Παιχνίδι για το Σιδερένιο Θρόνο» των διάφορων οίκων του Γουέστερος, κι ας άρχισε ο τελευταίος 8ος κύκλος της πολύκροτης σειράς στο HBO. Κι αυτό, γιατί από σήμερα, ένας αληθινός «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones στέκει επιβλητικός στην Οίτη, σε υψόμετρο 1.260 μέτρα, έξω από την Παύλιανη. Και δεν τον δημιούργησε κανένας δράκος... 

Το αξιοθέατο πλέον για όλους τους φαν της σειράς φαινόμενο είναι έργο του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Παύλιανης Φθιώτιδας, ο οποίος έφτιαξε το δικό του «Σιδερένιο Θρόνο» κατόπιν αιτήματος της νεολαίας του χωριού. 

got_pauliani4

Κάτοικοι, φίλοι, επισκέπτες, γιαγιάδες και παππούδες, προσέφεραν από το υστέρημά τους για την αγορά των υλικών και δύο χρόνια μετά, το μεγάλο εγχείρημα ξεκίνησε. 



Σύμφωνα με το pavliani.info, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά σίδερο, 250 κιλά σιδερένιες λάμες, 30 κιλά ξύλο, 10 κιλά μπογιές, 10 κιλά τσιμέντο και… 800 ώρες δουλειάς για τους μάστορες και τους εθελοντές 

«Οι λάτρεις της σειράς ανέλαβαν να μας κατευθύνουν με φωτογραφικό υλικό και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και έτσι ιγκόγνιτο άρχισε η κατασκευή του!» αναφέρει μέλος του Συλλόγου. 



Η κατασκευή πήρε σάρκα και οστά στις 10 Απριλίου 2019, ενώ για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, στην άκρη ενός χωραφιού, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την 700 κιλών κατασκευή.



Τελικά, αν και επρόκειτο για ένα μεγαλεπήβολο και μακρινό σχέδιο, το όνειρο της νεολαίας της Παύλιανης έγινε πραγματικότητα και ο πρώτος στην Ελλάδα «Σιδερένιος Θρόνος» του Game of Thrones στήθηκε στο χωριό τους. 

Ο σιδερένιος Θρόνος, δημιουργήθηκε μετά την διαταγή που έδωσε ο Αίγκον ο Κατακτητής, στον Δράκο του, Βαλέριον, να λιώσει με την καυτερή του ανάσα χίλια σπαθιά των ηττημένων εχθρών του κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κατάκτησης (War of Conquest). Στον σιδερένιο Θρόνο, κάθεται ο Βασιλιάς των Andals και των πρώτων Ανθρώπων και απο σήμερα θα στέκει επιβλητικός στην κορυφή του κόσμου, στην Παύλιανη!



Πηγή: pavliani.info