Κλείσιμο

Αυστραλία: Εργοδότης αεριζόταν σε βάρος εργαζόμενου.Τι έκρινε το δικαστήριο

Δικαστήριο στην Αυστραλία απεφάνθη ότι αν κάποιος αερίζεται εις βάρος σου, τότε αυτό δεν συνιστά μπούλινγκ.

Την αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση έλαβε εφετείο στην αυστραλιανή πολιτεία της Βιρτζίνια, όταν κλήθηκε να εξετάσει την αγωγή που είχε υποβάλλει ο David Hingst κατά του πρώην εργοδότη του, από τον οποίο διεκδικούσε το ποσό του 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ), κατηγορώντας τον για μπούλινγκ.

Ο Hingst κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας στην οποία εργαζόταν ως το 2009, ότι διοχέτευε κατ’ επανάληψη… αέρια στο μικρό και χωρίς παράθυρα γραφείο του, πράξη η οποία, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, ισοδυναμούσε με μπούλινγκ.

Ο 56χρονος σήμερα πρώην μηχανικός κατέθεσε μάλιστα ενώπιον του δικαστηρίου ότι υποχρεώθηκε να μετακομίσει σε άλλο σημείο, εκτός του γραφείου του και συνέχισε να εργάζεται από εκεί, προκειμένου να αποφύγει την επίμονη δραστηριότητα του εργοδότη του…

Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, αυτό δεν είχε αποτέλεσμα, καθώς ο πρώην (πλέον) εργοδότης του ονόματι Greg Short συνέχισε να τον επισκέπτεται στο νέο του ιδιωτικό χώρο και να τις αμολάει:

«Αεριζόταν πίσω από την πλάτη μου και στη συνέχεια έφευγε. Έφτανε να το κάνει αυτό μέχρι και 5-6 φορές την ημέρα» κατέθεσε ο Hingst και πρόσθεσε ότι είχε προειδοποιήσει τον προϊστάμενό του ότι σε αντίποινα θα τον ψεκάζει με αποσμητικό και θα τον αποκαλεί «κ. Βρωμιάρη».

Ο Short κατέθεσε από την πλευρά του στο δικαστήριο ότι δεν θυμάται να αερίζεται μέσα στο γραφείο του Hingst, παραδέχτηκε ωστόσο ότι μπορεί να το έκανε μία ή δύο φορές συνολικά.

Έπειτα από αυτό, το δικαστήριο έκρινε ότι ο Short δεν υπέβαλε σε μπούλινγκ ή έβλαψε με άλλο τρόπο τον υφιστάμενό του, ενώ ούτε η κατασκευαστική του εταιρεία έφερε κάποια ευθύνη.

Ο Hingst ισχυρίστηκε επιπλέον ότι ο πρώην εργοδότης του άσκησε μπούλινγκ εις βάρος του, απολύοντας τον το 2009, ωστόσο η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η δουλειά του διεκόπη, καθώς επήλθε πτώση στον κατασκευαστικό τομέα.

Ο πρώην μηχανικός δήλωσε ότι σκοπεύει να προσφύγει κατά της απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας.
Πηγή: skai.gr με πληροφορίες από Independent