Οργή στη Σουηδία: Ντοκιμαντέρ δείχνει σκουρόχρωμους τους πρώτους Σουηδούς

Υστερία έχει προκαλέσει στη Σουηδία ένα μόνο… διαφημιστικό τρέιλερ (το τρέιλερ εδώ) για ένα επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τους «Πρώτους Σουηδούς» (De forsta svenskarna), που παρουσιάζει τους προγόνους των σημερινών Σουηδών σκουρόχρωμους και με γαλανά μάτια! Το σποτ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και άρνηση αποδοχής στο Twitter, με κάποιους Σουηδούς να εμπλέκουν στη σύζητηση ακόμα και το μεταναστευτικό...

Η σειρά θα αρχίσει να εκπέμπεται στη σουηδική τηλεόραση την Τετάρτη, και όταν το κανάλι SVT ξεκίνησε τη διαφήμισή της την περασμένη εβδομάδα, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αντέδρασαν με δυσπιστία και οργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα νέα επιτεύγματα της τεχνολογίας DNA, με την οποία αποκαλύφθηκαν περισσότερα για τον τρόπο με τον οποίο η Σουηδία κατοικήθηκε μετά την Εποχή των Παγετώνων, ενώ αναλύει πώς οι πρώτοι κάτοικοί της στη χώρα ήταν σκουρόχρωμοι με γαλανά μάτια και ήρθαν από το Νότο.

Ένας άλλος πληθυσμός ανθρώπων που είχε πιο χλωμό δέρμα και μια ποικιλία χρωμάτων στα μάτια και τα μαλλιά έφτασαν από την Ανατολή την ίδια περίοδο. Οι δύο λαοί πιστεύεται ότι συγχωνεύθηκαν αρκετά γρήγορα, και οι Σκανδιναβοί τελικά έγιναν αρκετά πιο ανοιχτόχρωμοι, κάτι που επέτρεψε την αύξηση παραγωγής βιταμίνης D για να επιβιώσουν στους σκοτεινούς χειμώνες.

Σουηδοί χρήστες του Twitter που εξαγριώθηκαν με τους «Πρώτους Σουηδούς» έκαναν λόγο για κάποιο είδος συνωμοσίας που στοχεύει να κάνει τους ανθρώπους «πιο ανοιχτούς στη μετανάστευση». «Η πλύση εγκεφάλου συνεχίζεται» ανέφερε ένας χαρακτηριστικά. 


Πηγή: skai.gr