Κλείσιμο

Γάτα κατέστρεψε πίνακα του 17ου αιώνα ενός ειδικού έργων τέχνης

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Βρετανός δρ. Μπέντορ Γκρόσβενορ, ειδικός έργων τέχνης του BBC, όταν αποχωρίστηκε για λίγα λεπτά ένα έργο τέχνης του 17ου αιώνα, αφήνοντάς του με την Πάντμε, την γάτα του. 

Μιλώντας στην Telegraph, είπε πως εκείνες τις ημέρες πραγματοποιούσε εργασίες αποκατάστασης στον πίνακα του Τζον Μάικλ Ράιτ -στο σπίτι του στο Εδιμβούργο- καθώς είχε εμφανίσει δυο σχισμές από τις εναλλαγές του καιρού. 

«Όπως καθόμουν αναπαυτικά για να θαυμάσω τη δουλειά που έκανα στον πίνακα, ξαφνικά πήδηξε στον αέρα η γάτα μας και προσγειώθηκε στο κέντρο του πίνακα. Εκανε μια τρύπα με τα νύχια της. Καταστροφή» υποστήριξε ο Γκρόσβενορ, γνωστός στη Βρετανία από τις εκπομπές που παρουσιάζει σε BBC 2 και BBC 4. 



Ο Μπέντορ Γκρόσβενορ είπε ότι είχε αγοράσει τον πίνακα το 2015, έναντι 5.250 λιρών (περί τα 5.800 ευρώ)  «και όπως φαίνεται θα πληρώσω, πλέον, το ίδιο ποσό για να τον επισκευάσω και να τον καδράρω. Τουλάχιστον η ζημιά έγινε στο ρούχο και όχι στο πρόσωπο του πορτραίτου». 

Θέλοντας να δώσει έναν χιουμοριστικό τόνο στην περιπέτειά του, είπε: «Η Πάντμε δεν είναι φαν του Τζον Μάικλ Ράιτ και δεν μετανιώνει για τίποτα».