Κλείσιμο

Έχετε απορρίμματα; Τα «έξυπνα κοράκια» θα καθαρίσουν

Έχετε απορρίμματα; Τα «έξυπνα κοράκια» θα καθαρίσουν, κυριολεκτικά και μεταφορικά! Τη λύση των «έξυπνων» κορακιών προέκρινε ένα θεματικό πάρκο στη Γαλλία, προκειμένου να μαζεύουν τα σκουπίδια και να δώσουν στο έδαφος μια καθαρή εικόνα.  

Τα πουλιά στο θεματικό πάρκο Puy du Fou στη δυτική Γαλλία έχουν διδαχθεί να συλλέγουν γόπες τσιγάρων και άλλα μικρά κομμάτια σκουπιδιών. Στη συνέχεια, βάζουν τα απορρίμματα σε ένα μικρό κουτί, που τούς παραδίδει τροφή ως ανταμοιβή για τη σκληρή δουλειά τους.

Τα πρώτα «κοράκια καθαριστές» έχουν ήδη «ριχθεί στη δουλειά», με τα υπόλοιπα να αναλαμβάνουν δράση τη Δευτέρα.

Ο Nicolas de Villiers, επικεφαλής του πάρκου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι  σκοπός  τους δεν είναι μόνο να διατηρηθεί η περιοχή καθαρή, καθώς οι επισκέπτες του πάρκου σε γενικές γραμμές προσέχουν να μην αφήνουν σκουπίδια. «Θέλαμε επίσης να δείξουμε ότι η ίδια η φύση μπορεί να μας διδάξει να φροντίζουμε το περιβάλλον» διευκρίνισε.

Προσέθεσε ότι οι γκράχικες, που είναι μέλη της ευρύτερης οικογένειας των κοράκων, είναι «ιδιαίτερα ευφυή» πτηνά και «θέλουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους και να δημιουργούν μια σχέση μαζί τους μέσω του παιχνιδιού».

Πηγή: skai.gr