Βίντεο: Εκατομμύρια μυρμήγκια δημιούργησαν γέφυρα και επιτίθενται σε σφήκες

Μοιάζει με οργανωμένη επίθεση στρατιωτών και με κάποια θεαματική πολιορκία οχυρού σε κάποιο πόλεμο, με σκηνές ταινίας από το The Lord of The Rings ή τον Ant Man, είναι όμως αλήθεια... Σε βίντεο από τη Βραζιλία που είδε το φως της δημοσιότητας εκατομμύρια μυρμήγκια δημιούργησαν γέφυρα  με στόχο να επιτεθούν και να λεηλατήσουν κυψέλη σφηκών!

Ο άνθρωπος που γύρισε το βίντεο Φρανσίσκο Μπόνι, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Επίθεση των μυρμηγκιών της λεγεώνας (γνωστά επίσης και ως πολεμιστές μυρμήγκια ή μαραμπούντα) σε μία κυψέλη σφηκών. Εντυπωσιακό το επίπεδο ευφυΐας της ομάδας και συλλογικού υπολογισμού για να σχηματίσουν την γέφυρα». 

«Όταν γίνεται αυτού του είδους η επίθεση, συνήθως οι σφήκες υποχωρούν και τα μυρμήγκια δεν φεύγουν, έως ότου λεηλατήσουν όλη την κυψέλη, κουβαλώντας νύμφες, προνύμφες και αυγά, καθώς και ενήλικες που δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν» τονίζει.

Τα μυρμήγκια μπορούν μάλιστα να φτιάξουν γέφυρα ακόμη και πάνω από ποτάμια. Όπως εξηγεί ο βιολόγος Σάιμον Γκάρνερ για τη δημιουργία της γέφυρας τα μυρμήγκια λειτουργούν ενστικτωδώς. Όταν ένα μυρμήγκι αυτού του είδους προσεγγίζει ένα κενό σταματάει, ενώ όταν νιώθει ότι άλλα μυρμήγκια περνάνε από πάνω του παγώνει. Αυτή η συμπεριφορά επαναλαμβάνεται μέχρι να δημιουργήσουν μια κατασκευή που επιτρέψει μια συνεχή ροή κίνησης. 

Πηγή: skai.gr