«Τρίμηνο ηρεμίας» θεσμοθετεί η Κίνα για να μειώσει τα διαζύγια

Η Κίνα προωθεί ρύθμιση με την οποία προτείνει σε ζευγάρια που έχουν καταθέσει αίτηση διαζυγίου μία τρίμηνη περίοδο προκειμένου το ανδρόγυνο να δώσει ακόμη μία ευκαιρία στον γάμο του.

Η συγκεκριμένη διάταξη η οποία έρχεται σε νέο νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, έρχεται προκειμένου αφενός να ληφθούν μέτρα για την μείωση των διαζυγίων στην χώρα και αφ’ ετέρου για να δοθεί η κατάλληλη λύση στο ζήτημα των παιδιών χωρισμένων γονέων τα οποία με βάση τα στοιχεία της χώρας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με βάση το νέο νομοσχέδιο τα ζευγάρια που κάνουν χρήση της συγκεκριμένης διάταξης θα λαμβάνουν από το κράτος υπηρεσίες ψυχικής στήριξης τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους αλλά και δωρεάν υπηρεσίες από συμβούλους γάμου.

Η Κίνα είναι μία από τις χώρες στις οποίες τα διαζύγια αυξάνονται διαρκώς τα τελευταία 14 χρόνια με τα στοιχεία να αναφέρουν πως το 2002 υπήρχαν 1,18 εκατομμύρια διαζύγια ενώ το 2016 ο αριθμός ξεπέρασε τα 4 εκατομμύρια.

Σημειώνεται επίσης πως το 70% των παιδιών στην Κίνα που διαπράττουν κάποιο έγκλημα είναι παιδιά χωρισμένων οικογενειών.
Πηγή: skai.gr