Κλείσιμο

Το κάπνισμα βλάπτει γενικώς:Κινδύνεψε αεροσκάφος επειδή οι πιλότοι κάπνιζαν

Το βλάπτει σοβαρά (γενικώς). Ένορκη διοικητική εξέταση κατά δύο πιλότων της Air China  έχει ξεκινήσει η κινεζική αεροπορική εταιρεία Air China, καθώς το αεροσκάφος που χειρίζονταν κινδύνεψε, επειδή φέρονται να κάπνιζαν στο πιλοτήριο!

Η πτήση της Air China CA106 από το Χονγκ Κονγκ στο Νταλιάν έπεσε 25.000 πόδια (7.600 μέτρα) για δέκα λεπτά, με αποτέλεσμα να προκληθεί αποσυμπίεση να πέσουν μάσκες στους 152 επιβάτες και να προκληθεί πανικός αναφέρει η εφημερίδα South China Morning Post.

Το αεροσκάφος σταθεροποιήθηκε τελικά σε υψόμετρο 10.000 ποδιών, και σταδιακά πήρε ξανά ύψος και έφτασε στον προορισμό του με ασφάλεια και χωρίς άλλα παρατράγουδα.  

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι οι πιλότοι… κάπνιζαν στο θάλαμο διακυβέρνησης και «πείραξαν» το σύστημα αερισμού, προκαλώντας έτσι την απώλεια πίεσης. Όταν ένα αεροπλάνο χάνει πίεση στην καμπίνα, πρέπει να κατέβει σε χαμηλότερο ύψος για λόγους ασφαλείας.

«Εάν η έρευνα αποκαλύψει ότι το πλήρωμα παραβίασε τους κανονισμούς, η εταιρεία θα αντιμετωπίσει σοβαρά τον υπεύθυνο με μηδενική ανοχή» ανακοίνωσε από την πλευρά της η Air China.

Με τη σειρά της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας ανακοίνωσε την κάθοδο του αεροσκάφους στην ιστοσελίδα της και δήλωσε ότι εξετάζει τα στοιχεία της πτήσης και τις καταγραφές του πιλοτηρίου για να καθορίσει τι συνέβη, αναφέρει το Channel News Asia

Πηγή: skai.gr