Οι ΗΠΑ κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο στο... Κούιντιτς

Για όποιους κουράστηκαν να βλέπουν ποδόσφαιρο, ένα άθλημα που παίζεται μόνο με μία μπάλα, με παίκτες δεσμευμένους από την ανθρώπινη φύση τους και τους νόμους της φυσικής, χωρίς λίγη... μαγεία, τη λύση δίνει το κουίντιτς.

Την ώρα που στη Ρωσία φιλοξενείται το Παγκόσμιο Κύπελλο, στη Φλωρεντία της Ιταλίας, πάνω από 6.000 χιλιομέτρα από τη Μόσχα, οι ΗΠΑ σάρωσαν την Κυριακή στο άθλημα αυτό που επινόησε η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ και μας το σύστησε μέσα από τη σειρά βιβλίων του "Χάρι Πότερ".

Περισσότεροι από 800 παίκτες από την Ισλανδία μέχρι το Χονγκ Κονγκ συμμετείχαν σε αυτό το ξεχωριστό τουρνουά, το μεγαλύτερο που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα στο σύμπαν των μαγκλ.

Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι απλοί: δύο ομάδες, η καθεμιά με επτά παίκτες καβάλα σε σκουπόξυλα, τρέχουν τριγύρω στο γήπεδο προσπαθώντας να βάλουν τις μπάλες τους στα αντίπαλα στρογγυλά τέρματα ή να πιάσουν την ιπτάμενη χρυσή μπίλια. Και επειδή στον πραγματικό κόσμο δεν υπάρχει ιπτάμενη μπίλια, τον ρόλο αυτό αναλαμβάνει ένας άνθρωπος ντυμένος στα κίτρινα, ο αποκαλούμενος "σνιτς". Απαγορεύονται τα σκληρά μαρκαρίσματα, τα... μαγικά φίλτρα και οι κατάρες σε βάρος των αντιπάλων.

Τα μεγάλα φαβορί αυτού του τουρνουά ήταν οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, η δεύτερη όμως αποκλείστηκε νωρίς. Στους ημιτελικούς, οι ΗΠΑ νίκησαν τη Βρετανία και το Βέλγιο την Τουρκία, περνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό. Όπου όμως ηττήθηκε με 120-70.

Για την ιστορία, το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Κουίντιτς διοργανώθηκε στην Οξφόρδη της Αγγλίας το 2012 και το κατέκτησαν οι ΗΠΑ. Επανέλαβαν τον ίδιο άθλο το 2014 αλλά δύο χρόνια αργότερα, στη Φραγκφούρτη, η Αυστραλία τους έκλεψε τη νίκη μέσα από τα χέρια.

Πηγή: skai.gr
TAGS: ΗΠΑ