Ο Τσέχος Πρόεδρος χλεύασε τους δημοσιογράφους καίγοντας τεράστιο σώβρακο

Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, που συνηθίζει να προκαλεί και να τηρεί εχθρική στάση απέναντι στους δημοσιογράφους, περιέπαιξε τους εκπροσώπους του Τύπου σήμερα, εκφράζοντας ειρωνικά τη "λύπη του" που τους χλευάζει, σε ένα αξιοπερίεργο χάπενινγκ όπου πρωταγωνίστησε ένα... κόκκινο σώβρακο.

Ο 73χρονος πρόεδρος, για την υγεία του οποίου διατυπώνονται πολλές εικασίες και ανησυχίες το τελευταίο διάστημα στα μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι το απόγευμα σήμερα θα παραχωρούσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία δεν θα δεχόταν ερωτήσεις. Προκάλεσε έτσι σωρεία εικασιών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης που διερωτούνταν αν σκόπευε να ανακοινώσει την παραίτησή του.

"Ζητώ συγγνώμη από τους δημοσιογράφους, των οποίων εξέτασα την εξυπνάδα, ματαίως όπως πάντα" είπε ο Ζέμαν, περιστοιχισμένος από τον εκπρόσωπο και τους συμβούλους του, στον κήπο του Κάστρου της Πράγας, την πρώην βασιλική κατοικία που από το 1918 αποτελεί την επίσημη έδρα της προεδρίας.

Ενώπιον πλήθους δημοσιογράφων που δεν πίστευαν στα μάτια τους, ο πρόεδρος έριξε κατόπιν στη φωτιά, με τη βοήθεια δύο πυροσβεστών, ένα γιγαντιαίο κόκκινο σώβρακο, δηλώνοντας ότι "η εποχή των εσωρούχων στην πολιτική τελείωσε".

Με αυτήν την αναπάντεχη ενέργεια, ο Ζέμαν παρέπεμπε στη φάρσα που είχε κάνει το 2015 μια ομάδα, τα μέλη της οποίας ντύθηκαν καπνοδοχοκαθαριστές, σκαρφάλωσαν στη στέγη του προεδρικού μεγάρου και αντικατέστησαν την επίσημη σημαία του αρχηγού του κράτους με ένα τεράστιο κόκκινο ανδρικό εσώρουχο.

"Λυπάμαι που σας έπιασα κορόιδα, πραγματικά δεν το αξίζατε", συνέχισε ο πρόεδρος ειρωνευόμενος τους δημοσιογράφους, προτού να μπει στο αυτοκίνητό του και να φύγει.
Αυτό το "χάπενινγκ" του φιλορώσου προέδρου προκάλεσε αμέσως σωρεία αντιδράσεων.

 "Παρακολουθήσαμε το πιο θλιβερό γεγονός στην ιστορία της προεδρίας της χώρας μας, μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του τελευταίου Κομμουνιστή προέδρου Γκούσταβ Χούσακ, το 1989", είπε ο σχολιαστής Γίντριτς Σίντλο στη διαδικτυακή τηλεόραση Seznam TV.

Ο πρόεδρος "που θα έπρεπε να είναι το αξιοπρεπές σύμβολο του κράτους μας, καίει ένα εσώρουχο σε επίσημη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους. Ξυπνήστε μας από αυτόν τον εφιάλτη", είπε ο Γίρι Πόσπισιλ, ο αρχηγός του δεξιού κόμματος TOP 09.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ο Ζέμαν πάσχει από διαβητική νευροπάθεια και έχει προβλήματα ακοής. Είναι μανιώδης καπνιστής και δεν κρύβει το πάθος του για την μπίρα και το αλκοόλ.

Πηγή: skai.gr