Πως το Brexit μπορεί να εξαφανίσει το Τζιν-Τόνικ

Και σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα, πιθανή έλλειψη ακόμα και στο διάσημο ποτό τζιν, προβλέπεται σύντομα λόγω του επερχόμενου Brexit!

Σύμφωνα με την βρετανική ένωση οίνου και οινοπνευματόδων ( Wine and Spirits Trade Association- WSTA ), η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε λόγο για ενδεχόμενο έλλειψης σημαντικού αριθμού ειδών προς πόση και κατανάλωση, μέσα στις δύο πρώτες εβδομάδες της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ.

Με βάση το παραπάνω, είδη όπως τα φύλλα του κέδρου, η γλυκόριζα αλλά και οι ρίζες «αγγελικούλας»- βασικά συστατικά Τζιν- «απειλούνται» με…εξαφάνιση, κάνοντας την παραγωγή του ποτού δύσκολη, τουλάχιστον το πρώτο διάστημα.

Και αυτό γιατί φυσικά τα προαναφερθέντα βότανα, φτάνουν άμεσα στους βρετανούς παρασκευαστές από την Μεσόγειο, χάρις το καθεστώς εισαγωγών προιόντων της ευρωπαικής ένωσης.

Αν λοιπόν αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα, σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας « The Sunday Times» , η βρετανική ποτοποία Ντόβερ, για παράδειγμα, θα υποστεί τις χειρότερες των συνέπειων, καταρρέοντας μέσα σε μια μόλις μέρα λόγω της έλλειψης υλών τις οποίες και παραλαμβάνει κατευθείαν από την Ευρώπη!

Η περίπτωση της Ντόβερ μάλιστα θεωρείται πως δεν θα αποτελούσε το κυριότερο αρνητικό απότοκο του Brexit στην βρετανική ποτοποία…

Ιδιαίτερα, σύμφωνα με περσινά στοιχεία της WSTA, περισσότερες από 315 ποτοποίες στην χώρα, παράγουν αυτή τη στιγμή τζιν και περισσότερα από πενήντα-πέντε εκατομμύρια μπουκάλια πωλήθηκαν κατά το 2017. Είναι γνωστό εξάλλου πως θεωρείται εξαιρετικά αγαπημένο ποτό για τους βρετανούς.

Εύλογα λοιπόν η «εξαφάνιση» του θα…ραγίσει τις καρδιές αρκετών!

Ο Mάιλς Μπίαλ, επικεφαλης της WSTA δήλωσε ότι οι επιπτώσεις της έλλειψης θα έχουν καταστροφικές συνέπειες, ειδικά στις μικρότερες ανεξάρτητες ποτοποίες που πιθανώς δεν κατέχουν τα κατάλληλα μέσα για να δημιουργήσουν μια αποθήκη διατήρησης παρασκευαστικών υλών ενώ παράλληλα εξέφρασε το αίτημα η κυβέρνηση να ενημερώσει αναλυτικά, προκειμένου να συντελεστεί ένα κατάλληλο σχέδιο αντιμετώπισης.

ΠΗΓΗ: ΙNDEPENDENT
Πηγή: skai.gr