Ρώσοι φαρσέρ μιλούσαν επί 18 λεπτά μετά τον Μπόρις Τζόνσον

Θύμα διαβόητων ρώσων φαρσέρ φαίνεται πως έπεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Οι δύο ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί με τα ψευδώνυμα Lexus και Vovan, κατόρθωσαν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον κ. Τζόνσον, με έναν εκ των δύο να προσποιείται πως είναι ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν.

Η τηλεφωνική συνομιλία διήρκεσε περίπου 18 λεπτά και έχει αναρτηθεί στο YouTube. Μολονότι η αυθεντικότητα του κομματιού δεν έχει επιβεβαιωθεί, η φωνή μοιάζει απόλυτα με τον επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, που έφερε πρώτη την υπόθεση στην επιφάνεια, το τηλεφώνημα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα.



Στο ηχητικό κομμάτι ο κ. Τζόνσον ακούγεται να λέει πως το Λονδίνο είναι «σχεδόν 100% βέβαιο» πως το Κρεμλίνο διέταξε την επίθεση με νευροτοξικό παράγοντα εναντίον του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια, στην πόλη του Σόλσμπουρι. Η Μόσχα αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Ο κ. Τζόνσον ακούγεται επίσης να εκφράζει την λύπη του για τις ιδιαίτερα κακές σχέσεις της Βρετανίας με την Ρωσία, σημειώνοντας πως η Μόσχα διαρκώς προβαίνει σε κακόβουλες ενέργειες.

Το υπουργείο Εξωτερικών έσπευσε να διευκρινίσει πως ο κ. Τζόνσον κατάλαβε πως επρόκειτο για φάρσα και τερμάτισε την συνομιλία, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την ανωριμότητα των φαρσέρ.

«Η χρήση χημικών όπλων στο Σόλσμπουρι και στην Συρία και τα πρόσφατα γεγονότα στην Αρμενία είναι σοβαρά ζητήματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Φόρειν Όφις. «Αυτές οι παιδιάστικες ενέργειες καταδεικνύουν την έλλειψη σοβαρότητας από την πλευρά αυτού που κάλεσε και αυτών που βρίσκονται από πίσω».
Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία