Ο YouTuber Τομ Σκοτ με την υποστήριξη μίας ομάδας ειδικών, έδεσε ένα σκορδόψωμο σε ένα μετεωρολογικό αερόστατο με απώτερο σκοπό να το κατευθύνει στο διάστημα.
Με αυτό το εγχείρημα ο Σκοτ θέλησε να διαπιστώσει τι γεύση θα έχει το σκορδόψωμο ύστερα από δύο ώρες παραμονής του στην άκρη της ατμόσφαιρας.
Παράλληλα, δημιουργείται εύλογα η απορία: Γιατί συγκεκριμένα σκορδόψωμο με τον Σκοτ να απαντάει: Επειδή είναι πεντανόστιμο.
Ο στόχος ήταν να φτάσει το σκορδόψωμο τουλάχιστον στα όρια της στρατόσφαιρας, χρησιμοποιώντας φακούς fisheye, ένα GPS και έναν server. Με αυτά τα εργαλεία η ομάδα του Σκοτ κατάφερε να παρακολουθήσει την προσγείωση του ψωμιού και να το επανακτήσει προκειμένου να δοκιμάσει τη θεωρία τους.
Τελικά ποια είναι η διαφορά στη γεύση ανάμεσα στο γήινο ψωμί και το στρατοσφαιρικό ψωμί;
Φανταστείτε ότι το ψωμί που εκτοξεύσατε στο διάστημα μόλις βγήκε από την κατάψυξη και ψήθηκε ελάχιστα στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ίσως τελικά το φαγητό που μαγειρεύτηκε επί γης να είναι μια καλύτερη επιλογή.
Πηγή: ΣΚΑΪ.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.