Γιατρός Λευκού Οίκου: Ο Τραμπ είναι σε άριστη κατάσταση διανοητικά

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δεν πάσχει από διανοητικά προβλήματα ή κενά κατανόησης, όπως δήλωσε ο γιατρός του Λευκού Οίκου, αν και προσέθεσε πως ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να χάσει λίγο βάρος βελτιώνοντας τη διατροφή του.

«Δεν έχω ανησυχίες για τη διανοητική του ικανότητα ή τις νευρολογικές λειτουργίες» του προέδρου, δήλωσε ο δρ. Ρόνι Τζάκσον του Αμερικανικού Ναυτικού, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλε τον κ. Τραμπ σε τρίωρη ιατρική εξέταση.

Σε γενικές γραμμές τυχόν νευρολογικά τεστ στα οποία υπάγονται οι πρόεδροι των ΗΠΑ δεν δημοσιοποιούνται, όμως ο ίδιος ο κ. Τραμπ ζήτησε από τον δρ. Τζάκσον να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της εξέτασης ώστε να απαντήσει στο πολύκροτο βιβλίο «Φωτιά και Οργή», που τον παρουσιάζει ως πνευματικά ασταθή και κυκλοθυμικό.

Ο δρ. Τζάκσον προσέθεσε στην εξέταση ελέγχους που καταδεικνύουν εάν ο ασθενής πάσχει από Αλτσχάιμερ ή άνοια και ο Τραμπ αρίστευσε, παίρνοντας τον υψηλότερο δυνατό βαθμό.

«Διανοητικά είναι πολύ οξυδερκής, πολύ εντάξει», προσέθεσε ο γιατρός, εκτιμώντας πως ο 71χρονος Τραμπ μπορεί να ολοκληρώσει χωρίς προβλήματα τη θητεία του και να υπηρετήσει και δεύτερη τετραετία εάν επανεκλεγεί.

Παρά ταύτα, ο κ. Τζάκσον διευκρίνισε πως ο πρόεδρος μπορεί να μειώσει το σωματικό του βάρος κι ότι δέχτηκε να προσπαθήσει να χάσει 4,5 έως 7 κιλά.

Αυτό θα επιτευχθεί με βελτίωση των διατροφικών του συνηθειών και αύξηση της γυμναστικής.
Πηγή: skai.gr