Αρχιμουφτής κατά social media: Eικόνα & κείμενα καταλαμβάνουν το νου σας

Να αποφεύγουν τις «σύντομες και περιττές εκφράσεις» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο διαδίκτυο κάλεσε τους νέους της Τουρκίας ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων (Diyanet) της γείτονος.

Ο αρχιμουφτής Μεχμέτ Γκορμέζ προέτρεψε δε τους νέους «να αποφεύγουν κάθε είδους εικόνα και κείμενο που θα ‘’καταλάβει το νου τους’’ μέσω κινητών συσκευών».

«Να αποφεύγετε άσκοπες λέξεις, εκφράσεις και κείμενα 140 χαρακτήρων. Να αποφεύγετε κάθε είδους εικόνα και περιττά κείμενα που θα καταλάβουν το νου σας και θα εισβάλουν στις καρδιές σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στο διαδίκτυο, ώστε να μπορέσετε να μεταβάλλετε τον κόσμο σας σε παράδεισο. Κανείς δεν πρέπει να προσπαθήσει να καταλάβει και να κατακτήσει την ψυχή σας με τη βοήθεια ενός κινητού τηλεφώνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μεχμέτ Γκορμέζ σε πρωινή προσευχή στο τέμενος Καπί στο Ικόνιο. 

Σημειώνεται ότι η τουρκική νεολαία χρησιμοποιεί κατά κόρον τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μαζί με αυτά τα λεγόμενα «emoji» προσωπάκια με εκφράσεις που δείχνουν χαρά, λύπη, θυμό κλπ. Το Κοράνι απαγορεύει οιαδήποτε απεικόνιση προσώπων, έστω και αν στην Τουρκία τέχνες όπως η ζωγραφική και η γελοιογραφία ανθούν σε μεγάλο βαθμό.
Πηγή: skai.gr