Το υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε άδεια λειτουργίας Σχολής... Αστρολογίας

Να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας... Σχολής Αστρολογίας αποφάσισε την Τρίτη το υπουργείο Παιδείας μετά το θόρυβο που προκλήθηκε.

Σύμφωνα με
ανακοίνωση του υπουργείου, ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας.

Το ΥΠΠΑΙΔ επιχειρεί να κρατήσει αποστάσεις από την απόφαση του ΕΟΠΠΕΠ λέγοντας ότι είναι "αυτόνομος οργανισμός εποπτευόμενος από το υπουργείο". 

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ)-πρόκειται για οργανισμό αυτόνομο εποπτευόμενο από το Υπουργείο-σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης με τον διακριτικό τίτλο ‘’Εναλλακτική Παιδεία’’ το οποίο σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φαίνεται να λειτουργεί ως Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας, ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ να ανακληθεί αμέσως η συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας και να ελεγχθούν οι ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης. Κάλεσε επίσης σε άμεση συνάντηση στο γραφείο του τον Πρόεδρο του ΕΟΠΠΕΠ».

Αποτέλεσμα εικόνας για astrologist

Πηγή: skai.gr