Γερμανία: Γεύματα από τα McDonald's στους κρατουμένους αστυνομικού τμήματος

Αστυνομικό τμήμα στην πόλη Bergisch-Gladbach η οποία βρίσκεται κοντά στην Κολωνία είναι αναγκασμένο το τελευταίο χρονικό διάστημα να προμηθεύεται γεύματα από κοντινό εστιατόριο fast food καθώς τερματίστηκε το συμβόλαιο με εταιρεία παρασκευής γευμάτων.

Οι αστυνομικοί του τοπικού αστυνομικού τμήματος χωρίς να λάβουν μάλιστα ενημέρωση από τη συγκεκριμένη εταιρεία βρέθηκαν μπροστά σε αδιέξοδο όταν πριν από δύο εβδομάδες δεν είχαν να δώσουν στα υπό κράτηση άτομα του αστυνομικού τμήματος το παραμικρό. Μετά από μία μικρή σύσκεψη αποφάσισαν λόγω και της 24ωρης λειτουργίας του, να επιλέξουν το συνοικιακό κατάστημα της γνωστής αλυσίδας εστιατορίων McDonald's.

Σήμερα δύο και πλέον εβδομάδες μετά τη μονομερή λύση της σύμβασης με την εταιρεία προμηθειών το πρόβλημα παραμένει με τους αστυνομικούς να προτείνουν στα υπό κράτηση άτομα και επιλογή από τρία διαφορετικά μπέργκερ, ένα από τα οποία μάλιστα είναι για χορτοφάγους.

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας τοποθετήθηκε αναφορικά με τη συγκεκριμένη κατάσταση η οποία όπως είναι λογικό έλαβε διαστάσεις, σημειώνοντας «το πρόβλημα θα λυθεί το ταχύτερο δυνατό. Τα McDonald's είναι μία προσωρινή λύση».
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης