Χαράμπε for victory: Χιλιάδες ψήφισαν για πρόεδρο έναν νεκρό γορίλα και ένα κονιάκ

Χιλιάδες Αμερικανών εκλογέων κατά τα φαινόμενα προτιμούσαν για πρόεδρο έναν… νεκρό γορίλα, ή μια διεθνώς γνωστή μάρκα κονιάκ, παρά να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ ή τη Χίλαρι Κλίντον!

Σύμφωνα με - ανεπιβεβαίωτες - εκτιμήσεις, 11.000 άνθρωποι έγραψαν στο ψηφοδέλτιο «Χαράμπε» - το όνομα ενός γορίλα που σκότωσαν οι αρχές το Μάιο στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι όταν ένα μικρό παιδί έπεσε κατά λάθος στο χώρο όπου βρισκόταν. Κάποιοι μάλιστα τουίταραν την «προσθήκη» στο ψηφοδέλτιο. Κάποιοι άλλοι πάλι, περίπου 6.000, προτίμησαν να ψηφίσουν το… κονιάκ Χένεσι, μάλλον έχοντας καλές αναμνήσεις από την κατανάλωσή του.

Οι πληροφορίες για τον ακριβό αριθμό των «χαμένων ψήφων» δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, αλλά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς εξαγριωμένους Αμερικανούς πολίτες να κάνουν λόγο για «χαμένες ψήφους», που μπορούσαν να αποβούν καθοριστικές στην εκλογική αναμέτρηση για τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ. «Μετά τον Χαράμπε και το Χένεσι απολαύστε υπεύθυνα Τραμπ» θα μπορούσε να πει κανείς…

Πηγή: skai.gr