«Δωμάτιο ουρλιαχτών» σε βιβλιοπωλείο του Καΐρου

Όσοι επισκέπτονται ένα βιβλιοπωλείο στο Κάιρο προσκαλούνται σε ένα σκοτεινό με ηχομόνωση δωμάτιο και μπορούν να ουρλιάζουν όσο θέλουν για να διώξουν το στρες της καθημερινότητας.

Το «Δωμάτιο ουρλιαχτών» βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο "The World's Door" και είναι επίσης εξοπλισμένο με ένα πλήρες σετ ντραμς για τους πελάτες που θέλουν να αποβάλλουν το άγχος με εκκωφαντικούς θορύβους. «Όταν εισέρχεσαι στο δωμάτιο, είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλον κόσμο, χωρίς τηλέφωνο και χωρίς τίποτα άλλο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου ή να σε επηρεάσει» δήλωσε ο Αχμέντ Σαράφ, ο οποίος έχει καταφύγει στο «Δωμάτιο ουρλιαχτών».

Ο ιδιοκτήτης Αμπντέλ Ραχμάν Σάαντ παρέχει στον κάθε επισκέπτη δέκα λεπτά μοναξιάς μέσα στο ιδιωτικό δωμάτιο ουρλιαχτών, χωρίς χρέωση. Πιστεύει ότι είναι το πρώτο δωμάτιο του είδους στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μοχάμεντ ελ Ντεμπάμπι, οδοντίατρος ανέφερε ότι μπήκε μία φορά στο δωμάτιο πραγματικά στρεσαρισμένος και βγήκε πιο χαλαρός και ότι από τότε είναι συχνός επισκέπτης.

«Αυτό που είναι ακόμη καλύτερο, είναι ότι μετά την επίσκεψη μπορούσα να βρω λύσεις στο πρόβλημα, το οποίο αντιμετώπιζα, αυτές οι ιδέες μου ήρθαν την ώρα που ούρλιαζα» πρόσθεσε.
«Χρειάζομαι 10 λεπτά μέσα στο δωμάτιο (τα πέντε περνάνε γελώντας). Κάποιες φορές καλύπτω τα αφτιά μου με τα χέρια μου, κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τη φρίκη του τρέχοντος έτους»ανέφερε.

Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου διάβασε για παρόμοια δωμάτια διαχείρισης θυμού ή άγχους που λειτουργούν σε άλλες πόλεις, στο Τόκιο και το Λος Άντζελες και αποφάσισε να υλοποιήσει την ιδέα και στο Κάιρο.

Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των επισκεπτών είναι γυναίκες. «Οι αντιδράσεις τους είναι διαφορετικές κάθε φορά» αναφέρει ο Αμπντέλ Ραχμάν Σαάντ. «Μερικές το θεωρούν κάθαρση – φεύγουν χαμογελώντας και γελώντας», είπε, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “The Guardian”.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο προ-ουρλιαχτού και μετά-ουρλιαχτού συναίσθημα και πονόλαιμος για το υπόλοιπο απόγευμα. Αλλά το να ξέρεις ότι είναι διαθέσιμο ένα δωμάτιο για ουρλιαχτό είναι ανακουφιστικό, ανέφερε ο Μοχάμεντ ελ Ντεμπάμπι.
Πηγή: skai.gr