Facebook και GIPHY “τρολάρουν” Tsipras, Varoufakis και SYRIZA (GIFs)

Αλήθεια έχετε παρατηρήσει τους τελευταίους μήνες στο messenger του Facebook την υπηρεσία GIPHY; Aν όχι, τώρα σίγουρα θα την προσέξετε...

H διαδικτυακή υπηρεσία GIPHY (εκ του GIFS – το ακρωνύμιο του Graphics Interchange Format) είναι για τις κινούμενες εικόνες ό,τι είναι το Imgur για την επεξεργασία ακίνητης εικόνας/φωτογραφίας. Μέσω αυτής, μπορείς να δημιουργήσεις ένα βιντεάκι (βασικά μερικά εναλλασσόμενα καρέ ορισμένων δευτερολέπτων χωρίς ήχο) και να του βάλεις τίτλους. Πολλά από αυτά μάλιστα είναι ιδιαίτερα πετυχημένα, με αποτέλεσμα η διαδικτυακή κοινότητα του FB να ζητεί εδώ και καιρό την υποστήριξή τους. Και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ άκουσε τις εκκλήσεις, ενσωματώνοντας στο messenger του Facebook τη σχετική search engine (μηχανή αναζήτησης για να το πούμε στα “ξένα”) του GIPHY. Έτσι, αν λχ. αντί να γράψεις απλώς ένα thank you ή να προσθέσεις ένα emoji για να ευχαριστήσεις ένα φίλο μπορείς να βάλεις τον... ρόμποκοπ να το κάνει!

Τι γίνεται όμως αν αντί για τα τετριμμένα bye, love, hello, thanks κοκ. γράψεις... Τsipras, Varoufakis και SYRIZA;

- Αν γράψεις στη search engine Τsipras βλέπεις τον πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Έντνα Κένι να κοιτά ιδιαίτερα... βλοσυρά τον έλληνα ομόλογό του, τον Βαρουφάκη να εκτοξεύει λέιζερ από τα μάτια του σαν άλλος σούπερμαν, τον πρωθυπουργό σε μια διόλου "μεταμόρφωση", ένα νεαρό να παίζει τον "παπά" καθώς και ένα παιδικό παιχνίδι μποξ (υπαινιγμοί για την ελληνική διαπραγμάτευση;)



- Aν γράψεις Varoufakis εμφανίζεται ο ηθοποιός που υποδυόταν τον οικονομολόγο σε ένα γερμανικό σατιρικό τραγούδι να δέχεται σφαίρα στο πρόσωπο χωρίς να παθαίνει τίποτε (στη λεζάντα και ο στίχος: “η έκφραση του προσώπου του αλεξίσφαιρη”) και μια γυναίκα σε πάνελ να βρίσκεται σε έξαλλη κατάσταση (ψηφοφόρος;)




- Aν πάλι γράψεις SYRIZA ο Τσίπρας φοράει καρτουνίστικα γυαλιά ηλίου (ή μάλλον του φοράνε) και βγαίνει η λεζάντα Deal with it (“πάρ' το απόφαση” σε ελεύθερη μετάφραση...), επανεμφανίζεται ο Έντνα Κένι (που δεν συμπαθούσε και πολύ τον Tsipras...), επανεμφανίζεται και ο Βαρουφάκης με τα λέιζερ, αλλά και η “κακιά” της σειράς Akward Σάντι Σάξτον να δηλώνει ειρωνικά: “σας ευχαριστώ πολύ” (για την επιλογή σας στις εκλογές;).



Μήπως είναι λίγο ενοχλητικό να "τρολάρουν" οι ξένοι τους πολιτικούς μας; Deal with it.

ΥΓ. Όχι - ακόμη - δεν υπάρχει κάτι σε Mitsotakis... To ψάξαμε. Αν γράψεις όμως ΚΚΕ (με το πληκτρολόγιο στην αγγλική γλώσσα) τα αποτελέσματα της αναζήτησης είναι Κινέζοι, πολλοί - πολλοί Κινέζοι (σύντροφοι από το ΚΚΚ άραγε;)
Πηγή: skai.gr