Ο Μαδούρο κάνει ταινία και τηλεοπτική σειρά τη ζωή του Ούγκο Τσάβες!

Να κάνει τη ζωή του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες... ταινία (και τηλεοπτική σειρά) αποφάσισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο!

«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει την ιστορία του ηγέτη της Μπολιβαριανής επανάστασης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο, ο οποίος ήταν προστατευόμενος του Τσάβες και τον διαδέχθηκε στην εξουσία όταν πέθανε από καρκίνο το 2013.

Μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση ενός βιβλίου αφιερωμένου στον Τσάβες, ο Μαδούρο δήλωσε ότι για το σκοπό αυτό η κυβέρνησή του θα συγκεντρώσει την «αφρόκρεμα» των σκηνοθετών, ιστορικών, σεναριογράφων και ηθοποιών της Βενεζουέλας.

Σήμερα όλη η Βενεζουέλα, και ειδικά η πρωτεύουσα Καράκας, είναι γεμάτη με πορτραίτα του Τσάβες σε κεντρικά σημεία και δημόσια κτίρια. Στόχος της προσωπολατρίας, είναι η ενδυνάμωση του τρωθέντος προφίλ του Μαδούρο τη στιγμή που η λατινοαμερικανική χώρα έχει βυθιστεί σε μεγάλη οικονομική κρίση, μετά και την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου που αποτελεί βασική πηγή εσόδων για τη Βενεζουέλα.

Σημειώνεται ότι ο Ούγκο Τσάβες είχε δικό του τοκ σόου με τίτλο «Alo Presidente» (Χαίρετε πρόεδρε) το οποίο μεταδιδόταν από τη δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Στην εκπομπή αυτή ο Τσάβες πραγματευόταν θέματα που αφορούσαν τη χώρα.
Πηγή: skai.gr