ΗΠΑ: Καθηγητές «έκραζαν» μέσω ίντερνετ τους μαθητές και απολύθηκαν

Τρεις εκπαιδευτικοί στις Ηνωμένες Πολιτείες απολύθηκαν όταν διέρρευσαν ιδιωτικές τους συνομιλίες μέσω Slack, οι οποίες φαίνεται πως ήταν προσβλητικές προς τους μαθητές τους.

Αρχεία εικόνων με τις συνομιλίες  απεικόνιση εστάλησαν μέσω mail σε μαθητές και προσωπικό στο Γυμνάσιο Μπλακστόουν Βάλεϊ Πρεπ της πολιτείας Ρόουντ Άιλαντ. Το email απέστειλε ένας άλλος καθηγητής, ο οποίος κατάφερε να υποκλέψει τις συνομιλίες.

Στα μηνύματά τους οι τρεις καθηγητές μιλούν σκληρά για ορισμένους από τους μαθητές τους, αποκαλώντας τους «ηλίθιους» και «αποβράσματα» ενώ κοροϊδεύουν και τις σχολικές τους επιδόσεις. Η τοπική εφημερίδα «Providence Journal», που έβγαλε στη δημοσιότητα το θέμα, γράφει ότι οι καθηγητές, χλεύαζαν και τους γονείς των μαθητών!

Ο διευθυντής του σχολείου, Τζέρεμι Τσιαπέτα, ανακοίνωσε ότι απομακρύνθηκαν από το σχολείο μετά από εσωτερική έρευνα που διεξήχθη αφότου διέρρευσαν τα screenshots με τις συνομιλίες.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαίτερα προσβλητικά και αποκρουστικά. Οι γονείς δείχνουν εμπιστοσύνη στους καθηγητές των παιδιών τους και αυτή η εμπιστοσύνη, στην προκειμένη περίπτωση, παραβιάστηκε», έγραψε στην επιστολή.

Πηγή: skai.gr