Τσετσενία: Ο Ραμζάν Καντίροφ ψάχνει... το γάτο του! (φωτό)

Κράτη όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, αλλά και διεθνείς οργανώσεις, τον έχουν χαρακτηρίσει ως έναν τον πιο αιμοσταγείς ηγέτες της σημερινής εποχής. Εκατοντάδες άνθρωποι φαίνεται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους με εντολή του. Ο λόγος για τον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος όμως έχει το ευαίσθητο σημείο του... το γάτο του!

Ο μουσουλμάνος δικτάτορας, και «δεξί χέρι» του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει χάσει το γάτο του εδώ και δέκα μέρες, και ζητεί τη βοήθεια των Τσετσένων για να τη βρει αναρτώντας μάλιστα σχετικό μήνυμα στο... Ιnstagram και το δημοφιλές ρωσικό κοινωνικό δίκτυο VKontakte στην οποία αγκαλιάζει τρυφερά τον γατούλη.

«Έχουμε χάσει κάθε ίχνος της γάτας μας (...) Οι επισκέπτες πάντα μάς έλεγαν ότι μοιάζει πάρα πολύ με τιγράκι. Πριν από δέκα ημέρες, εξαφανίστηκε. Όλοι πιστεύαμε ότι θα επανεμφανιστεί, δεδομένου ότι είναι πολύ δεμένος με τα παιδιά και αγαπά το παιχνίδι μαζί τους και να βγαίνει μαζί τους στην αυλή» σημείωσε.

Την επομένη της εξαφάνισης η ψιψίνα δεν ήρθε στο σπίτι, πρόσθεσε, ζητώντας από τους ακολούθους του να μοιραστούν όποιες πληροφορίες έχουν σχετικά με τα ίχνη της:

«... Τώρα έχουμε
αρχίσει να ανησυχούμε. Ίσως να είναι με κάποιον εδώ κοντά. Αυτό το άτομο ίσως δεν γνωρίζει πώς να βρει τους ιδιοκτήτες. Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν χρειάζεται τη γάτα κάποιου άλλου. Ως εκ τούτου, θα ήμασταν ευγνώμονες για οποιαδήποτε πληροφορία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.»

Η ανάρτηση του Καντίροφ συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες «likes» και σχόλια, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανεύρεση της.

Πολλοί προσπάθησαν να παρηγορήσουν τον ηγέτη, λέγοντας ότι είναι περίοδος ζευγαρώματος για τις γάτες. Άλλοι τον παρηγορούν λέγοντας ότι τα κατοικίδιά τους είχαν εξαφανιστεί, αλλά τελικά επέστρεψαν σπίτι σώα και αβλαβή.

Ας ελπίσουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη στον ψυχισμό του τσετσένου, που φαίνεται ότι συμπαθεί περισσότερο τις γάτες παρά τους ανθρώπους.




Πηγή: skai.gr