Απαγορεύεται το φλερτ στους οδηγούς ταξί της Νέας Υόρκης

Το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών ταξί και σοφέρ της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα πως τίθεται σε εφαρμογή νέο κανονιστικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται πλέον στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί αλλά και τους λοιπούς επαγγελματίες οδηγούς που είναι μέλη του να φλερτάρουν με τους επιβάτες τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση, έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου τα κρούσματα για λεκτική σεξουαλική παρενόχληση από επαγγελματίες οδηγούν έχουν σημειώσει σημαντική αύξηση το 2015, συγκριτικά με το 2014. Αναλυτικότερα με βάση τα επίσημα στοιχεία το 2014 υπήρξαν 17.000 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από κάποιον οδηγό ενώ το 2015 ο αριθμός αυτός έφτασε τις 21.000 καταγγελίες.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος κανονισμός οδηγός ο οποίος θα συλλαμβάνεται ή θα καταγγέλλεται να φλερτάρει με επιβάτη κινδυνεύει ανάλογα με τα στοιχεία και τη βαρύτητα της πράξης με πρόστιμο που εκκινεί από τα 1000 δολάρια και 30 ημέρες αφαίρεση αδείας και φυσικά φτάνει μέχρι και τα ομοσπονδιακά δικαστήρια της Νέας Υόρκης σε περίπτωση ποινικού αδικήματος.

Σημειώνεται πως στο νέο κανονισμό υπάρχει και διάταξη που αφορά στους επιβάτες, στους οποίους απαγορεύεται αντίστοιχα να φλερτάρουν και να παρενοχλούν σεξουαλικά τους οδηγούς. Χαρακτηριστικό είναι από τις 21.000 καταγγελίες για παρενόχληση του 2015, οι 166 αποδείχθηκε πως είχαν διαπραχθεί από επιβάτες προς οδηγούς...
Πηγή: skai.gr - Γιάννης Χαραμίδης