Γλίτωσε από τα δόντια αρκούδας Γκρίζλι χάρη στην γιαγιά του!

Τον έσωσε η ετοιμότητά του, που οφείλεται σε άρθρο που είχε διαβάσει η γιαγιά του σε ένα επιστημονικό περιοδικό, σύμφωνα με το οποίο τα μεγάλα θηλαστικά έχουν έντονο το αντανακλαστικό του εμετού.

Το περασμένο Σάββατο, ο 26χρονος είχε στο δάσος για να κυνηγήσει άλκες μαζί με τον αδερφό του. Οι δύο νέοι βρέθηκαν τετ-α-τετ σε μία κοιμισμένη αρκούδα γκρίζλι, ξυπνώντας και εξαγριώνοντάς την.
Ενώ απείχε μόλις ένα μέτρο από το βάρους τουλάχιστον 180 κιλών, ζώο δεν είχε το περιθώριο να χρησιμοποιήσει το τόξο που κρατούσε, αλλά ούτε και πρόλαβε να το κάνει. Η αρκούδα του επιτέθηκε αμέσως, ρίχνοντάς τον στο χώμα και δαγκώνοντάς τον στο κεφάλι και τον σβέρκο.

Στη συνέχεια η πελώρια αρκούδα τον άφησε, αλλά παρέμεινε από πάνω του, για να μη της ξεφύγει. Το θηλαστικό του επιτέθηκε ξανά, δαγκώνοντάς του το πόδι και ταρακουνώντας τον. 
Στην τρίτη επίθεση της αρκούδας, ο 26χρονος θυμήθηκε το άρθρο που του είχε δώσει η γιαγιά του και αποφάσισε να κάνει μία παράτολμη κίνηση, φοβούμενος ότι δεν θα άντεχε για πολύ ακόμα την επίθεση.

Ο Ντέλβο εξιστόρησε στην εφημερίδα Independent, ότι έχωσε το χέρι του στο στόμα του ζώου και το κόλπο έπιασε. Η αρκούδα τράπηκε σε φυγή μέσα σε δευτερόλεπτα, δίνοντας την ευκαιρία στον τολμηρό κυνηγό να σηκωθεί και να βρει τον αδερφό του για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Από την επίθεση, κληρονόμησε δεκάδες ράμματα στο κεφάλι και το σώμα και ένα σπασμένο πλευρό. Ωστόσο, ο Ντέλβο δήλωσε πως δεν κρατάει κακία στο άγριο ζώο αφού «ήταν το ίδιο τρομαγμένο με εκείνον» και αντέδρασε τόσο επιθετικά στην παρουσία του λόγω πανικού.

Πηγή: skai.gr