5 «άκυρες» ερωτήσεις που θα σας κάνουν στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ

Αν είστε ένας από τους περίπου 16.000 νέους που στέλνουν κάθε χρόνο αίτηση για σπουδές στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, καλό είναι να γνωρίζετε μερικές από τις πιο αλλόκοτες ερωτήσεις που ενδέχεται να σας θέσουν, στην περίπτωση που περάσετε από την αρχική φάση εκλογής υποψηφίων και σας καλέσουν για συνέντευξη.

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που παραδέχονται πως κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τους είχαν τεθεί «απροσδόκητες ερωτήσεις», μεταδίδει ο Independent.

«Δεν θα ήταν καλύτερα εάν αντί για πολιτικούς, αναθέταμε στα διευθυντικά στελέχη των Ikea την διακυβέρνηση της χώρας;» ερωτήθηκε στο πρώτο πεντάλεπτο της συνέντευξής του, υποψήφιος σπουδαστής του τμήματος των Πολιτικών Επιστημών.

«Εάν ένας άνδρας έριχνε μαρμελάδα πάνω στα τηγανιτά αυγά της συζύγου του, ενώ εκείνη του είχε ξεκαθαρίσει πως σιχαίνεται την μαρμελάδα πάνω σε οτιδήποτε, θα ήταν αυτός βάσιμος λόγος διαζυγίου;», ρώτησαν νεαρό που είχε έρθει για να σπουδάσει νομικά.

Σε άλλη περίπτωση, καθηγητής του πανεπιστημίου παρουσίασε σε επίδοξο σπουδαστή του Οικονομικού Τμήματος μία τσαγιέρα, ρωτώντας τον πόσα χρήματα θα έδινε για το πορσελάνινο σκεύος

«Τί θα έπρεπε να κάνετε αν μεταμορφωνόμουν αυτή τη στιγμή, σε καρακάξα;», ρώτησε πρόπερσι καθηγητής τον Σ.Μ, υποψήφιο για τη σχολή Φυσικών Επιστημών,  που του απάντησε ότι «θα άνοιγε το παράθυρο».

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση επίδοξου φοιτητή ιατρικής που του ζητήθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης, να περιγράψει πως θα δηλητηρίαζε έναν «μισητό εχθρό του» ώστε να μην συλληφθεί από τις Αρχές.
Πηγή: Πάνος Σάκκας