Βρετανία: Μόλις 9 άνδρες δώρισαν το σπέρμα τους μέσα σε έναν χρόνο

Η εθνική τράπεζα σπέρματος της Βρετανίας είχε μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας της, μόλις εννέα μόλις δωρητές, δήλωσε η διευθύντριά της Λόρα Ουίτζενς στον Guardian, απευθύνοντας έκκληση στους άνδρες να δείξουν καλή θέληση.

Η τράπεζα, που επιχορηγείται και από το κράτος, άνοιξε τις πύλες της πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η έλλειψη σπέρματος. Μετά την... «δωρεά», οι επισκέπτες λαμβάνουν την αμοιβή των 35 στερλινών (περίπου 48 ευρώ).

Σε μια προσπάθεια για μεγαλύτερη ανταπόκριση, ο οργανισμός θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο μια νέα εκστρατεία επικοινωνίας, ώστε σε μία περίοδο τριών με πέντε ετών, να έχει επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό απόθεμα. 

Για να πείσει τους άνδρες να δωρίσουν το σπέρμα τους, η τράπεζα θα ακολουθήσει στην εκστρατεία της την συνταγή της Δανίας,  που συγκέντρωσε πληθώρα εθελοντών «κολακεύοντας τον ανδρικό εγωισμό».

«Σίγουρα θα είχαμε περισσότερους δωρητές αν πληρώναμε 50 ή 100 στερλίνες τη δωρεά. Αλλά το χρήμα διαφθείρει... αν ξέρει κανείς ότι μπορεί να βγάλει 200 στερλίνες την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, μπορεί να δελεαστεί και να αποκρύψει πληροφορίες για την υγεία του», καταλήγει η Λόρα Ουίτζενς.
Πηγή: skai.gr