Ρουμανία: Ο Κόμης Δράκουλας θέλει το αίμα σου για καλό σκοπό

Ο θρυλικός Δράκουλας των Καρπαθίων, συνδεδεμένος με έναν ασκό συλλογής αίματος, προτείνει μια ασυνήθιστη ανταλλαγή στους Ρουμάνους πολίτες: να πληρώσουν με το αίμα τους για να παρακολουθήσουν ένα από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ της χώρας.

«Έχουμε ένα αιματηρό πρόβλημα», «Δεν χρειάζονται αίμα μόνο τα βαμπίρ», αναγράφεται στα φυλλάδια που εικονίζουν τον Δράκουλα και ενθαρρύνουν τους μουσικόφιλους να γίνουν εθελοντές αιμοδότες για να αποκτήσουν δωρεάν ένα εισιτήριο για το μουσικό φεστιβάλ Untold.

Οι υπεύθυνοι του φεστιβάλ συνεργάζονται με το εθνικό ινστιτούτο αιμοδοσίας της Ρουμανίας (INTS) και προσφέρουν εισιτήρια δωρεάν ή με έκπτωση. Ο στόχος τους είναι να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες καθώς η χώρα έχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά εθελοντών αιμοδοτών σε όλη την Ευρώπη: λιγότερο από το 2% των Ρουμάνων δωρίζουν αίμα κάθε χρόνο.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου στην πόλη Κλουζ της Τρανσυλβανίας. Όσοι άνθρωποι δώρισαν αίμα μέχρι χθες κέρδισαν δωρεάν είσοδο. Οι διοργανωτές ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι υπολογίζουν πως περίπου 500 άνθρωποι «πλήρωσαν με αίμα» τα εισιτήριά τους.

«Είναι μια καινούρια και θαρραλέα πρωτοβουλία που υπογραμμίζει την πραγματική ανάγκη για αίμα στη Ρουμανία» σημείωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του φεστιβάλ Untold, ο Άντριαν Κερέζι. «Θέλαμε να συμβάλουμε στην αύξηση του αριθμού των δωρητών και, ταυτόχρονα, να δώσουμε στους μουσικόφιλους μια εναλλακτική μέθοδο για να πληρώσουν το εισιτήριό τους», πρόσθεσε.

Οι οργανωτές εκτιμούν ότι 300.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. Το εισιτήριο και για τις τέσσερις ημέρες στοιχίζει 309 λέι (περίπου 70 ευρώ).


H ομολογουμένως πρωτότυπη καμπάνια του εθνικού ινστιτούτου αιμοδοσίας της Ρουμανίας
Πηγή: Πηγη: ΑΜΠΕ/Reuters