Ιαπωνία: Δύο πεπόνια δημοπρατήθηκαν σε τιμή άνω των 11.000 ευρώ

Η δημοπρασία αυτή είχε διοργανωθεί στην κεντρική αγορά της πόλης Σαπόρο, στη νήσο Χοκάιντο, στην οποία βρίσκεται και η Γιουμπάρι. Η πόλη αυτή έχει χαρίσει το όνομά της σε αυτήν την μάρκα πεπονιών...

Ένας χονδρέμπορος ήταν ο αγοραστής των δύο πεπονιών στην διόλου ευκαταφρόνητη αυτή τιμή, η οποία δεν φτάνει ωστόσο το ρεκόρ των 2,5 εκατομμυρίων γιεν (18.600 ευρώ) που είχαν πιάσει αντίστοιχα πεπόνια πέρυσι και το 2008.

Στα μέσα Απριλίου δύο δυσεύρετα μάνγκο είχαν πωληθεί έναντι 300.000 γιεν (2.230 ευρώ) στο Μιγιαζάκι, στη νήσο Κιούσου, στην νοτιοδυτική Ιαπωνία.

Χωρίς να ξοδεύουν πάντα τόσο αμύθητα ποσά, οι Ιάπωνες δεν φείδονται χρημάτων για να αγοράσουν και κυρίως να προσφέρουν σε άλλους φρούτα, τα οποία θεωρούνται στη χώρα αυτή δώρα μεγάλης αξίας.

Στα ειδικά ράφια μεγάλων καταστημάτων ή εξειδικευμένων μπουτίκ, αυτά τα έργα τέχνης της φύσης εκτίθενται όπως τα κοσμήματα, προστατευμένα από ένα πέπλο λευκής μουσελίνας. Μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, σταφύλια με άψογες αναλογίες και υπέροχη γεύση συχνά εκτίθεται προς πώληση ένα-ένα.
Εξάλλου ακόμη και στα συνηθισμένα σουπερμάρκετ της Ιαπωνίας, τα φρούτα είναι και πάλι "τσουχτερά": ένα απλό μήλο μπορεί να στοιχίζει περισσότερο από τρία ευρώ.
Πηγή: skai.gr