Οι αντιδράσεις ηλικιωμένων στους τρόπους θανάτωσης του Mortal Kombat X (videos)

Σύγχυση, απέχθεια, περιέργεια, ανομολόγητο ενδιαφέρον... Aυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις μιας ομάδας ηλικιωμένων όταν αντικρίζουν για πρώτη φορά τους ιδιαίτερα ευφάνταστους -και πολύ περισσότερο αιματηρούς- τρόπους θανάτωσης (fatalities) του Mortal Kombat X... Για τους μη γνωρίζοντες το Mortal Kombat X, είναι το νεότερο “μέλος” στην περιβόητη για τη βία και τη "σπλατεριά" της σειρά ψηφιακών παιχνιδιών πολεμικών τεχνών Mortal Kombat, με το πρώτο παιχνίδι να χρονολογείται από το 1992 και να προκαλεί θύελλα αντιδράσεων άμα τη κυκλοφορία του.

https://www.skai.gr/files/1/astelios/paraxena/fatdfs.jpg

Σε πολύ αδρές γραμμές, στη σειρά Mortal Kombat o χρήστης επιλέγει τον χαρακτήρα του και προσπαθεί να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή των πολεμικών τεχνών σε ένα τουρνουά "μέχρι θανάτου" βάζοντάς τα με Θεούς και δαίμονες (και "ανθρώπους", και υπεράνθρωπους και ρομποτάνθρωπους, και μάγους κλπ. κλπ. όλοι οι καλοί χωράνε).



Και μετά τις αντιδράσεις, τα "παιδία παίζει" όσων Μαΐων κι ας είναι. Στο παρακάτω βίντεο βλέπετε τους ηλικιωμένους φίλους μας να “μονομαχούν” μεταξύ τους στο MK X (αφού κατέβαλαν πρώτα μεγάλες προσπάθειες να καταλάβουν τις οδηγίες...) και να κάνουν σαν... πολύ μεγάλα παιδιά!



Συμπέρασμα: Τόσο οι κύριοι όσο και οι κυρίες διασκέδασαν με το παιχνίδι, αλλά θα προτιμούσαν οι δημιουργοί του να διοχέτευαν τη γόνιμη φαντασία και την ενεργητικότητά τους σε πιο “φιλειρηνικά” παιχνίδια. Για να είμαστε δίκαιοι πάντως, το παιχνίδι απευθύνεται σε "ώριμο" κοινό, ίσως όχι τόσο... ώριμο όσο αυτό στα δύο βίντεο, αλλά πάντως ενήλικες και όχι παιδιά. Έτσι κι αλλιώς μερικοί από τους "πρωταγωνιστές" των βίντεο μάλλον θα ξαναδοκίμαζαν την τύχη τους στο παιχνίδι...

https://www.skai.gr/files/1/astelios/paraxena/fatdfs3.jpg
Πηγή: skai.gr