Μπέρδεψαν τη Γερμανία με τη Γαλλία οι Ρουμάνοι!

Συγγνώμη από τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ αναγκάστηκε να ζητήσει ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Μπογκντάν Αουρέσκου για το φυλλάδιο που τού παρέδωσε στο Βουκουρέστι με τη Γαλλία να διαδραματίζει ρόλο... Γερμανίας! (στο φυλλάδιο απεικονίζεται η Γαλλία με τη γερμανική σημαία)

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε αυθημερόν επίσκεψη στη Ρουμανία επ’ ευκαιρία της επετείου των 135 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Λόγω ενός θλιβερού τεχνικού λάθους, αποκλειστικά στο εξώφυλλο του φυλλαδίου, αντί για τη Γερμανία τα σύνορα της Γαλλίας καλύπτονται από τη γερμανική σημαία» ανέφερε το ρουμανικό υπουργείο σε δήλωσή του αργά την Δευτέρα. «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας διαβίβασε την ειλικρινή του συγγνώμη του στο Γερμανό ομόλογό του» πρόσθεσε το ρουμανικό ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα περίπου μήνα που το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για ένα λάθος του... Το Φεβρουάριο η ρουμανική πρεσβεία στο Παρίσι απέστειλε προσκλήσεις για μια δεξίωση και κατά λάθος επισύναψε σε αυτές ένα φύλλο με περιγραφές καλεσμένων όπως «ανεπιθύμητος» ή «άθλιος»(!) 

Πάντως, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ μάλλον... διασκέδασε με το ρουμανικό λάθος! 
Πηγή: skai.gr