Κλείσιμο

Βρετανία - Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Μαθητής μεταμφιέστηκε στον... «Κρίστιαν Γκρέι»

Σάλο προκάλεσε στη Βρετανία η εμφάνιση σε μια σχολική γιορτή ενός 11χρονου μαθητή μεταμφιεσμένου σε "Κρίστιαν Γκρέι" — στον σαδιστή, πολυεκατομμυριούχο ήρωα του ερωτικού μπεστ-σέλερ "Πενήντα αποχρώσεις του γκρι".

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου, οι μαθητές ενός σχολείου του Μάντσεστερ κλήθηκαν να μεταμφιεστούν στους αγαπημένους τους ήρωες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Έτσι, ο μικρός μαθητής έφτασε στο σχολείο του φορώντας γκρι κοστούμι και γραβάτα, με μια μάσκα για να κρύβει το πρόσωπό του και εφοδιασμένος με ένα ηλεκτρικό καλώδιο για να δέσει με αυτό τη "σκλάβα" του. Η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν η διεύθυνση του σχολείου του διαμήνυσε ότι η ενδυμασία του ήταν "ακατάλληλη" για την περίσταση.

Το συμβούλιο των καθηγητών του απαγόρευσε επίσης, να ποζάρει για την καθιερωμένη φωτογραφία με όλους τους μαθητές μαζί και "τροποποίησε" το "μασκάρεμά" του ώστε να γίνει πιο αποδεκτό.


"Οι αποφάσεις αυτές αντικατοπτρίζουν τα υψηλά κριτήρια του σχολείου όσον αφορά τη συμπεριφορά και την προστασία των μαθητών", τόνισε η διευθύντρια Λιν Νίκολς.

Ωστόσο η μητέρα του παιδιού, η 36χρονη Νίκολα Σκόουλς, υπερασπίστηκε την επιλογή του γιου της. "Όταν πήγε στο σχολείο χθες, όλοι οι συμμαθητές του αναγνώρισαν αμέσως το πρόσωπο που ενσάρκωνε", είπε επικαλούμενη ως δικαιολογία τη μεγάλη προβολή, στον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, της τριλογίας που πρόσφατα γυρίστηκε και κινηματογραφική ταινία.

"Δεν έχει διαβάσει τα βιβλία και δεν έχει δει την ταινία", διευκρίνισε η Σκόουλς μιλώντας στην εφημερίδα Ντέιλι Μέιλ. "Δεν καταλαβαίνω γιατί το σεξ θεωρείται πιο επικίνδυνο από έναν δολοφόνο", σχολίασε εξάλλου, αναφερόμενη προφανώς στο γεγονός ότι ένας καθηγητής από το Μάντσεστερ είχε μεταμφιεστεί —χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα— σε "Ντέξτερ", τον Αμερικανό κατά συρροή δολοφόνο της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ