Κλείσιμο

Νεογέννητο 6,4 κιλών

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ έχει γεννήσει ένα μωρό που ζυγίζει 6,4 κιλά κι αυτό ήδη τρώει το διπλάσιο της ποσότητας που καταναλώνει ένα νεογέννητο μέσου μεγέθους .

Ο γιος της Maxxzandra Ford, Avery, είναι το βαρύτερο μωρό που γεννήθηκε ποτέ στο νοσοκομείο γυναικών του Αγίου Ιωσήφ στην Τάμπα της Φλόριντα. Ο Avery, ο οποίος προήλθε από ένα φυσικό τοκετό που διήρκεσε 18 ώρες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα νεογέννητα όλων των εποχών που γεννήθηκαν στο κράτος.

Η κυρία Ford ανέφερε στους τηλεοπτικούς σταθμούς WFLA και WFTS, ότι αφότου απέκτησε γρήγορα βάρος κατά το τελευταίο φθινόπωρο, οι γιατροί την επιβεβαίωσαν ότι ήταν έγκυος. Η κυρία Ford σκέφτηκε αρχικά πως είχε δίδυμα.

Η Debbie Moore, μια νοσοκόμα του νοσοκομείου, είπε ότι σίγουρα δεν θα πρότειναν έναν φυσικό τοκετό, εάν γνώριζαν πόσο ζύγιζε ο Avery, αναφέρει το Tampa Bay Times.

Ο Avery παραμένει στην εντατική θεραπεία νεογνών μετά τη γέννησή του, στις 29 Ιανουαρίου, αλλά αναμένεται να πάει στο σπίτι του σύντομα.

Η κυρία Ford, η οποία έχει ήδη έναν γιο ενός έτους και μία κόρη πέντε ετών , είπε ότι «πραγματικά ενθουσιάστηκε» όταν τελικά κράτησε στην αγκαλιά της τον Avery.
Πηγή: Πηγή: Sky News