Τα κοινωνικά δίκτυα σατιρίζουν τον Ερντογάν και τους 16 «πολεμιστές» του (φωτό)

Το απίστευτο καρακιτσαριό με τους "16 πολεμιστές" που έστησε στο παλάτι του στην Άγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την υποδοχή του Μαχμούντ Αμπάς σατιρίζουν καυστικά τα κοινωνικά δίκτυα.

Το Ακ Σαράι έμοιαζε μάλλον με... Τσινετσιτά, με τον πρόεδρο της παλαιστινιακής αρχής να κοιτά απορημένος, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν κατέβαινε αγέρωχος από την κύρια σκάλα του παλατιού στην οποία είχαν παραταχθεί 16 "πολεμιστές" με δόρατα, χρυσά κράνη, σπαθιά, ασπίδες και αρματωσιές (όχι ιδιαίτερα ρεαλιστικές...) ακόμη και καταφανώς ψεύτικα μουστάκια(!)



Μ', αυτά και μ' αυτά, οι δαιμόνιοι χρήστες του διαδικτύου δεν ήταν δυνατό να μην ανταποκριθούν στην πρόκληση/ πρόσκληση.... Έτσι, σε μια από τις «φωτοσοπαρισμένες» φωτογραφίες ο τούρκος πρωθυπουργούς εμφανίζεται με στρατιώτες της αυτοκρατορίας, το ρομπότ R2D2, και γούνινα Ewoks από τον Πόλεμο των Άστρων, σε άλλη με τη συντροφιά του δαχτυλιδιού του Τόλκιν, σε μια τρίτη με φανατικούς οπαδούς του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) που είχαν φορέσει λευκά σάβανα μαρτύρων (ή ζουρλομανδύες)... Ακόμα και τους υπερήρωες της Marvel Εκδικητές εμφανίζεται να υποδέχεται ο πρόεδρος της Τουρκίας! 

Μετά από όλα αυτά, ένα δίκιο το έχει ο Ερντογάν που θέλει να απαγορεύσει το Twitter και το Facebook. Δεν τον έχουν αφήσει σε χλωρό κλαρί...








Kαι για να μην ξεχνιόμαστε, σαν σουλτάνο τον είχε παρουσιάσει παλιότερα το περιοδικό Economist:




Πηγή: skai.gr