Κλείσιμο

Ινδία: Δικαστήριο επιτρέπει σε νεκρό γκουρού να “διαλογίζεται” στο ψυγείο ώς το Φεβρουάριο

Οι οπαδοί ενός νεκρού γκουρού που βρίσκεται σε ψυγείο στη βόρεια Ινδία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο (από τον Ιανουάριο) κέρδισαν δίκη στην οποία προβλέπεται η καθυστέρηση της αποτέφρωσής του για τουλάχιστον άλλες επτά εβδομάδες.

Οι υποστηρικτές του είχαν προσφύγει στο δικαστήριο του Παντζάμπ με στόχο την καθυστέρηση προηγούμενης δικαστικής απόφασης για την αποτέφρωση του ινδουιστή “θεανθρώπου” Αστούτος Μαχαράζ, τον οποίο οι αρχές κήρυξαν νεκρό στις 29 Ιανουαρίου.

“Με απόφασή του, το δικαστήριο ανέστειλε την αποτέφρωση έως τις 9 Φεβρουαρίου” τόνισε ο Σουάμι Βισαλανάντ, ένας εκπρόσωπος του άσραμ (μοναστήρι) του γκουρού τη Δευτέρα.



Οι οπαδοί επιμένουν ότι ο πνευματικός ηγέτης τους δεν είναι νεκρός, αλλά σε κατάσταση βαθέως διαλογισμού (στο ψυγείο), από τον οποίο τελικά θα επανέλθει για να τους “οδηγήσει”...

Ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου της Παντζάμπ, χιλιάδες οπαδοί του Μαχαράζ μαζεύτηκαν στο άσραμ του γκουρού στη Νουρμαχάλ το Σαββατοκύριακο ζητώντας από τις αρχές να τού επιτραπεί να συνεχίσει το “σαμάντι” του, το υψηλότερο επίπεδο διαλογισμού στον ινδουισμό.

Σημειώνεται ότι κάτι παρόμοιο συνέβη στη Δυτική Βεγγάλη τη δεκαετία του 1990, όταν οι οπαδοί του άλλου πνευματικού ηγέτη, του Βαλάκ Βραμαχαρί, αρνήθηκαν την αποτέφρωση μετά το θάνατό του, λέγοντας ότι θα επανέλθει στη ζωή. Η αστυνομία τελικά αποτέφρωσε με τη βία τη σορό του.
Πηγή: skai.gr