Λανσάρουν ελβετικά ρολόγια με DNA του Ναπολέοντα

Η ελβετική ωρολογοποιία DeWitt θα κυκλοφορήσει περιορισμένο αριθμό ρολογιών, διακοσμημένων με κομμάτια της κόμης του Ναπολέοντα, δύο τούφες τις οποίας απέκτησε σε δημοπρασία της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό έναντι τιμήματος €16.750 και €12.880 ευρώ αντίστοιχα, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι τρίχες αυτές θα κοπούν σε μικροσκοπικά κομμάτια, διαμέτρου μόλις μισού χιλιοστού, και κάθε κομμάτι θα τοποθετηθεί κάτω από το τζάμι του ρολογιού, πάνω στην προσωπογραφία του Ναπολέοντα που αποτελεί το έμβλημα της εταιρείας DeWitt.

Μια πρώτη επεξεργασία των αυτοκρατορικών τριχών πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία πιστοποιημένου δικαστικού επιμελητή, στα εργαστήρια της εταιρείας.

«Ο Ναπολέων αποτελούσε αντικείμενο λατρείας ήδη κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όταν έκοβε τα μαλλιά του, οι θαυμαστές του τα μάζευαν για να τα διατηρήσουν» δήλωσε σήμερα στη Γενεύη η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, Βιβιάν ντε Βιτ, ο σύζυγος της οποίας είναι απευθείας απόγονος του νεώτερου αδελφού του Ναπολέοντα, Ζερόμ Ναπολεόν.

H Dewitt, που κατασκευάζει περίπου 1.500 ρολόγια κάθε χρόνο και στην οποία εργάζονται 60 άνθρωποι, αναμένεται να κατασκευάσει μία περιορισμένη σειρά 400 - 500 ρολογιών «διακοσμημένων» με το DNA του Ναπολέοντα.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο