Πεκίνο προς Κινέζους: Αντιμετωπίστε τους τρομοκράτες κοιτάζοντάς τους αυστηρά

Την εντεινόμενη εθνοτική βία στο δυτικό τμήμα της Κίνας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει το Πεκίνο, καταθέτοντας στους κατοίκους προτάσεις για το πώς θα αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Μία από αυτές; Μια βλοσυρή ματιά.

Οι κινεζικές αρχές μοίρασαν φυλλάδιο με «συμβουλές αντιτρομοκρατίας» με στόχο την αποτροπή επίδοξων τρομοκρατών αφότου οι συγκρούσεις στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή του Ξινγιάνγκ εξαπλώθηκαν και σε άλλα μέρη της Κίνας, της κινεζικής πρωτεύουσας περιλαμβανομένης.

Το «αντιτρομοκρατικό έγγραφο» που μοιράστηκε στο χωριό Χάιλιγουαφου, και διαδόθηκε ραγδαία στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνει ένα κατάλογο εύχρηστων αντικειμένων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αδρανοποιηθούν οι δράστες.

Violence has swept across the Xinjiang region in the last two years (Picture: Getty Images)

Τα «σούπερ όπλα» κατατάσσονται στη λίστα με αστέρια ανάλογα της αποτελεσματικότητάς τους. Έξι αστέρια παίρνουν το δοκιμασμένο φτυάρι, το τιμημένο δίκρανο και το ξύλινο ρόπαλο «απολύτως απαραίτητο για τις αγροτικές κατοικίες», σύμφωνα με το φυλλάδιο.

Όμως εκτός από τα πιο συμβατικά αντικείμενα, οι κινέζοι αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να χρησιμοποιούν «ψυχολογικές επιθέσεις» για να αποτρέψουν πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, καταχωρισμένη στη λίστα με τέσσερα στα έξι αστέρια (αρκετά γενναιόδωρη βαθμολόγηση...) είναι η «αυστηρή ματιά», συνοδευόμενη από τη χρηστική φωτογραφία που βλέπετε πάνω, στην οποία κινέζοι χωρικοί κοιτούν έντονα τον «πιθανό τρομοκράτη» με μια - υποτίθεται «αυστηρή αποτρεπτική έκφραση», που θυμίζει όμως περισσότερο βαρεμάρα... 

Ποιος ξέρει; Ίσως να τον ματιάσουν τελικά. 
Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ