Είναι η πόλη μας ασφαλής σε περίπτωση επίθεσης... δράκου;

«Ποια είναι τα σχέδια προστασίας της πόλης μας σε περίπτωση επίθεσης δράκου;».

Όχι, δεν είναι αστείο, πρόκειται για πραγματικό ερώτημα που έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο του Γουίγκαν, στη Βρετανία, ένας... ερευνητικός πολίτης. Απάντηση, παραδόξως, δε δόθηκε ποτέ.

Το ερώτημα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με τις 10 πιο παράξενες ερωτήσεις που εστάλησαν σε περισσότερα από 350 δημοτικά συμβούλια της Αγγλίας, με το φορέα που εκπροσωπεί τα συμβούλια να παρακαλεί το κοινό να μην επιβαρύνει το προσωπικό τους με «ενοχλητικά» (διάβασε: γελοία) ερωτήματα.

Εκτός από τους δράκους, που προφανώς απειλούν πολλές πόλεις στη βορειοδυτική Αγγλία, η λίστα κοσμείται από διάφορα άλλα «μαργαριτάρια».

Παραδείγματος χάριν, στο Ρόσεντεϊλ, ένας περίεργος πολίτης ζήτησε να μάθει «πόσες φορές το συμβούλιο έχει πληρώσει για τις υπηρεσίες εξορκιστή, μέντιουμ ή θρησκευτικού θεραπευτή», ζητώντας μάλιστα διευκρινίσεις για τις «υπηρεσίες» που προσφέρθηκαν σε «ανήλικες, παιδιά, κατοικίδια ζώα ή κτήρια».

Στο Κέιμπριτζ πάλι, ένας άλλος πολίτης ήθελε να μάθει τη «λίστα ζώων που έχετε παγώσει από τον Μάρτιο του 2012», με λεπτομέρειες μάλιστα για το κάθε είδος.

Στο Σάθουεντ πάλι, ένας πιο... πρακτικός άνθρωπος ήθελε να μάθει πόσα σε παιδιά που πηγαίνουν στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έχει μπει «μικροτσίπ».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ