Κρήτη: Φοβούνται ότι οι κροκόδειλοι είναι... δύο! (video)

Το ενδεχόμενο να έχει και... παρέα φαίνεται πως είναι πολύ πιθανό για το ερπετό (φαίνεται ότι είναι κροκόδειλος) που εθεάθη και απαθανατίστηκε την Παρασκευή το απόγευμα στις όχθες του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες του portal cretalive.gr υπάρχει μια εκδοχή που δίνει εξήγηση στο περίεργο θέαμα που αντίκρισαν οι πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολία στην περιοχή.

Βάσει λοιπόν αυτής της εκδοχής το ... δίμετρο ερπετό δεν βρέθηκε εξ ουρανού στα νερά του φράγματος. Αντίθετα υπάρχει ενδεχόμενο να το εγκατέλειψε εκεί ο ... ιδιοκτήτης του και μάλιστα όχι μόνο του αλλά μαζί με το ... ταίρι του όταν ο ίδιος που τα είχε στην κατοχή του παράνομα δεν ήξερε τι να τα κάνει όταν άρχισαν να μεγαλώνουν !

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Διεύθυνση Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ήδη έχει ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό του ερπετού και σύντομα θα διαπιστωθεί αν όντως τα ερπετά είναι δύο!

Σύμφωνα με εκτιμήσεις το ερπετό μπορεί να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε το παράτησε ή έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.

Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του για τον εντοπισμό του και τη λήψη μέτρων. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρυτέρη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.
Πηγή: skai.gr