Με μία τούρτα... κόκας γιόρτασε τα 70ά του γενέθλια ο Μπαν Κι-μουν

Με μία τούρτα φτιαγμένη από φύλλα κόκας γιόρτασε τα 70ά του γενέθλια ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν.

Ο κ. Μπαν βρίσκεται στη Βολιβία για τη Σύνοδο της Ομάδας των 77 (G77), με τη συμμετοχή και της Κίνας, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Σάντα Κρους.

Η «ιδιαίτερη» τούρτα ήταν το δώρο μίας κοινότητας ιθαγενών, το χωρίο των οποίων επισκέφτηκε ο κ. Μουν, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Νωρίτερα, είχε επισκεφτεί ιησουίτικη Αποστολή της Άμωμης Σύλληψης, που ιδρύθηκε το 1709 και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η σύνοδος της Σάντα Κρους συμπίπτει με τα 50 χρόνια από την ίδρυση της G77, της Ομάδας των αναπτυσσόμενων χωρών. Η G77 ιδρύθηκε το 1964 στη Γενεύη από 77 χώρες, όμως σήμερα έχει 133 μέλη και βασικός στόχος της είναι να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη, κυρίως μέσω της συνεργασίας των χωρών του νοτίου ημισφαιρίου.

Στη σύνοδο αυτή θα παραστούν πολλοί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, όπως οι πρόεδροι του Ιράν Χασάν Ροχανί, της Κούβας Ραούλ Κάστρο, της Αγκόλας Ζοζέ ντος Σάντος και πολλών χωρών της Λατινικής Αμερικής. Η Κίνα θα εκπροσωπηθεί από τον Τσεν Ζου, τον αντιπρόεδρο της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο