Τραγούδι για την ευτυχία του λαού έφτιαξε ο αρχηγός της... χούντας στην Ταϊλάνδη

Τραγούδι για την ευτυχία του λαού στην Ταϊλάνδη, με τον πρωτότυπο τίτλο «Να επιστρέψουμε την ευτυχία στην Ταϊλάνδη», συνέθεσε ο επικεφαλής της χούντας της χώρας.

Το τραγούδι έχει ήδη συγκεντρώσει 200.000 κλικ στο YouTube.

«Το Έθνος είναι αντιμέτωπο με κινδύνους», «Εμείς θέλουμε να είμαστε εκείνοι που παρεμβαίνουν εγκαίρως», «Η ευτυχία θα επιστρέψει στην Ταϊλάνδη» λένε οι στίχοι που έγραψε ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν- Ότσα, ο οποίος κατέλαβε την εξουσία στις 22 Μαΐου.

«Δώστε μας λίγο περισσότερο χρόνο / Έτσι ώστε η θαυμάσια χώρα να επανέλθει» υπόσχεται ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, ο οποίος έχει ήδη διαμηνύσει πως το στρατιωτικό καθεστώς θα χρειαστεί τουλάχιστον 14 μήνες έως ότου διενεργηθούν νέες εκλογές.

Μετά το πραξικόπημα, η χούντα έχει ευρέως περιορίσει τις πολιτικές ελευθερίες, έχει αναστείλει κάθε δημοκρατική διαδικασία και έχε απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων, πυροδοτώντας τις σφοδρές αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.

Περισσότερα από 300 πρόσωπα της πολιτικής, ακτιβιστές και δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί από το καθεστώς. Οι περισσότεροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι μετά από πολλές ημέρες κράτησης σε άγνωστες τοποθεσίες. Πολλοί υποχρεώθηκαν να υπογράψουν έγγραφες δεσμεύσεις πως θα απόσχουν από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

Ο συνταγματάρχης Κρισάντα Σαρίκα, της ορχήστρας του στρατού, εξήγησε την Παρασκευή ότι ο στρατηγός τον κάλεσε για να του ζητήσει να μελοποιήσει τους στίχους «που έγραψε ο ίδιος με τα χέρια του».

«Ήθελε ένα τραγούδι το οποίο οι πολίτες θα μπορούσαν να ακούν για να αγαπηθούν και πάλι» υποστήριξε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο