Οι 50 αποχρώσεις του «κόλλησα» ή η μεγάλη αγάπη του Λονδίνου για χειροπέδες

Ακόμα και την εποχή της τεχνολογίας, η λογοτεχνία φαίνεται τελικά πως διατηρεί σημαντική θέση στη ζωή μας.

Αυτό είναι τουλάχιστον το συμπέρασμα του Πυροσβεστικού Σώματος του Λονδίνου, το οποίο κατά τα τελευταία τρία χρόνια έχει διαπιστώσει σημαντική αύξηση στον αριθμό των κλήσεων που αφορούν περιστατικά με... χειροπέδες.

Αιτία; Σύμφωνα με τις υποψίες του Σώματος, η αύξηση των περιστατικών πηγάζει από το δημοφιλές ερωτικό μυθιστόρημα «Οι 50 αποχρώσεις του γκρι».

Συγκεκριμένα, κατά την τελευταία τριετία οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απελευθερώσουν από τα δεσμά τους 79 άτομα που είχαν... αυτο-παγιδευτεί με χειροπέδες.

Και αυτό δεν είναι όλο.

Από το 2010, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει φροντίσει εννέα λονδρέζους άνδρες με δαχτυλίδια κολλημένα στα πέη τους, και έναν άνδρα ο οποίος είχε βάλει το πέος του σε μία... τοστιέρα.

«Κάποια από τα περιστατικά που οι πυροσβέστες μας έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί με κοινή λογική. Δεν ξέρω εάν είναι αποτέλεσμα των ‘50 αποχρώσεων του γκρι’, αλλά ο αριθμός των περιστατικών που σχετίζεται με αντικείμενα όπως οι χειροπέδες έχει αυξηθεί», δήλωσε ο αξιωματικός Ντέιβ Μπράουν.

«Είμαι όμως βέβαιος πως οι περισσότεροι θα είναι 50 αποχρώσεις του κόκκινου όταν τα συνεργεία μας φτάνουν να τους ελευθερώσουν», συμπλήρωσε.

Όπως άλλωστε προειδοποιεί το Σώμα, «εάν χρησιμοποιείτε χειροπέδες, πάντα να έχετε κοντά τα κλειδιά».
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ