Αυστραλία: 15 εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί χόρεψαν το... Harlem Shake

Στην απόλυση 15 εργαζόμενων προχώρησε η αυστραλιανή εταιρεία μεταλλωρυχείων Barminco, λόγω ενός βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube και δείχνει οκτώ μεταλλωρύχους να χορεύουν τον νέο δημοφιλή χορό «Harlem Shake» στα βάθη ενός χρυσωρυχείου της εταιρείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστραλιανής εφημερίδας West Australian.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, επικαλούμενο το ειδοποιητήριο απόλυσης που απέστειλε η Barminco, η επιχείρηση έκρινε ότι το όλο περιστατικό συνιστούσε απειλή για την ασφάλεια στο ορυχείο, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι παραβίασαν τις «βασικές αρχές της ασφάλειας, της ακεραιότητας και της αριστείας» που χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

Παράλληλα, πέραν της απόλυσης, η Barminco φέρεται να ανακοίνωσε ότι οι απολυμένοι μεταλλωρύχοι δεν πρόκειται πλέον να προσληφθούν, ούτε καν ως υπεργολάβοι, σε οιοδήποτε ορυχείο της εταιρείας παγκοσμίως.

Από την πλευρά τους, δύο εργαζόμενοι που έχουν μιλήσει στην West Australian αντιτείνουν ότι οι ενέργειές τους ποτέ δεν προκάλεσαν κάποιο κίνδυνο. Οι οκτώ μεταλλωρύχοι που εμφανίζονται να χορεύουν φοράνε κράνη, αλλά πέντε από αυτούς είναι γυμνόστηθοι. Όπως δήλωσε ένας εκ των απολυμένων, οι εργάτες αποφάσισαν να αφαιρέσουν τις μπλούζες τους προκειμένου να μην φαίνεται το όνομα της Barminco στο βίντεο.


Πηγή: skai.gr