Κλείσιμο

«Φίλοι για μία ζωή» ο Ντένις Ρόντμαν και ο... Κιμ Γιόνγκ-ουν

«Φίλοι για μία ζωή» είναι ο πρώην πρωταθλητής του NBA, Ντένις Ρόντμαν, και ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιόνγκ-ουν.

Ο Ρόντμαν βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα συνοδεύοντας την ομάδα των Harlem Globetrotters, η οποία την Πέμπτη συμμετείχε σε έναν φιλικό αγώνα στην πρωτεύουσα Πιόνγκ Γιάνγκ.

Ο πρώην πρωταθλητής NBA με τη «δυναστεία» των Chicago Bulls και των «κακών παιδιών» των Detroit Pistons παρακολούθησε τον αγώνα στο πλευρό του Κιμ Γιόνγκ-ουν, και, σύμφωνα με τους διοργανωτές της περιοδείας, δήλωσε στον βορειοκορεάτη ηγέτη: «έχεις ένα φίλο για μία ζωή».

«Δέθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα», δήλωσε στο πρακτορείο Associated Press ο ιδρυτής της διοργανώτριας εταιρείας, Σέιν Σμιθ. «Και οι δύο απολάμβαναν τα τρελά σουτ, και οι Harlem Globetrotters έδωσαν μία εξαιρετική παράσταση».

Ο Ρόντμαν στη συνέχεια επισκέφτηκε το Παλάτι Κουμσουσάν όπου απέδωσε φόρο τιμής στα αγάλματα του πατέρα και του παππού του βορειοκορεάτη ηγέτη, σύμφωνα με το κρατικό βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ρόντμαν έγινε διάσημος στο NBA λόγω των εντυπωσιακών αθλητικών του προσόντων και της ιδιόμορφης προσωπικότητάς του. Ωστόσο, παρά τα χρήματα που κέρδισε κατά τη διάρκεια της πολυετούς του καριέρας στο NBA, έχει επανειλημμένα βρεθεί στα πρόθυρα χρεοκοπίας.


Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ