Καταργούν τις... ψησταριές για να αντιμετωπίσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση

Να αντιμετωπίσει την αποπνικτική ατμοσφαιρική ρύπανση στις κινεζικές πόλεις αποφάσισε επιτέλους το Πεκίνο, αλλά η απόφαση που εξετάζει προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και θυμηδία, καθώς σκέφτεται την κατάργηση των υπαίθριων... ψησταριών!

«Η κυβέρνηση σκέφτεται να απαγορεύσει τις υπαίθριες ψησταριές για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα στις αστικές περιοχές», μετέδωσε την Τετάρτη το πρακτορείο Νέα Κίνα, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η ανακοίνωση αυτή σχολιάστηκε ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως από τους πολυάριθμους Κινέζους που...συχνάζουν στις αμέτρητες υπαίθριες ψησταριές σε όλες τις πόλεις της χώρας.

"Δεν είναι καλά στο μυαλό τους", γράφει ένας χρήστης του διαδικτύου με το όνομα Φέιτου σε μήνυμά του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, το αντίστοιχο του Twitter στην Κίνα.

Τον Ιανουάριο η ατμοσφαιρική ρύπανση στη βόρεια και ανατολική Κίνα, περιλαμβανομένου και του Πεκίνου, προκάλεσε την οργή των πολιτών και έστειλε εκατοντάδες ανθρώπους στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ατμοσφαιρική ρύπανσης στις κινεζικές μητροπόλεις προκαλείται όχι από τις... ψησταριές από την καύση άνθρακα στις βιομηχανίες και τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στους δρόμους.
Πηγή: skai.gr