ΘΑΛΑΣΣΑ


Το Πολεμικό Ναυτικό σύμμαχος του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Ο πλοίαρχος και διευθυντής του Τρίτου (Γ') Κλάδου του Αρχηγείου Στολου, κ Βασίλειος Θεωδώρου εξηγεί στον ΣΚΑΙ και στο πλαίσιο της κοινής της εκστρατείας του ΣΚΑΙ, της WWF και της Greenpeace "H Θάλασσά μας", το ρόλο του πολεμικού Ναυτικού

 
Η προστασία της θαλάσσιας ζωής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ένας ακόμη ρόλος του Πολεμικού Ναυτικού που μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει ευρύτερα γνωστός. Ο πλοίαρχος και διευθυντής του Τρίτου (Γ') Κλάδου του Αρχηγείου Στολου, κ Βασίλειος Θεωδώρου εξηγεί στον ΣΚΑΙ και στο πλαίσιο της κοινής της εκστρατείας του ΣΚΑΙ, της WWF και της Greenpeace "H Θάλασσά μας":
«Το Πολεμικό Ναυτικό με τα πλοία και τα υποβρύχια καταγράφει τα θαλάσσια θηλαστικά συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην επιστημονική ερευνά, ενώ μειώνει τη χρήση των sonars -που συχνά τα αποπροσανατολίζουν- όταν επιχειρησιακά δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία τους».

Με τον ίδιο τρόπο το Πολεμικό Ναυτικό προστατεύει και τα λιβάδια της Ποσειδώνας στις περιοχές Natura , αποφεύγοντας να δραστηριοποιηθούν εντός των προστατευόμενων περιοχών

Όλες ο ασκήσεις που διεξάγονται από το Πολεμικό Ναυτικό ακολουθούν συγκεκριμένο περιβαλλοντικό πρωτόκολλο, και εάν χρειαστεί μετατοπίζονται ακόμη και τα πεδία βολής για να μην προκαλέσουν όχληση σε προστατευόμενα είδη.

Παράλληλα είναι σημαντική και η συμβολή του Πολεμικού Ναυτικού στην ανάδειξη και προστασία των ενάλιων αρχαιοτήτων , οι οποίες θα αποτυπωθούν στους ναυτικούς χάρτες προκείμενου να αποφεύγεται η διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα. αλλά και περιβαλλοντική προστασία είναι η αντίληψη που διαπνέει το Πολεμικό Ναυτικό που εκφράζεται με τη ρήση: «Προστατεύω το περιβάλλον, ενισχύω την μαχητική μου ετοιμότητα».


 
Χαβάη: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε τεράστιο λευκό καρχαρία (video)
Ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά...
18.01.2019, 05:52
ΕΛΚΕΘΕ: Μονόδρομος η γαλάζια ενέργεια για την Ελλάδα
Οι πλωτές πλατφόρμες σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος, καθώς για να πετύχει η χώρα -έως το 2030- τους...
23.11.2018, 19:51
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.