ΘΑΛΑΣΣΑ


Έλλειμμα ενημέρωσης: Πετάμε οργανικά απορρίμματα στους μπλε κάδους

Σχεδόν 20 χρόνια αφότου τοποθετήθηκαν οι πρώτοι μπλε κάδοι ακόμη οι πολίτες δεν έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να πετάμε μέσα σε αυτούς

 
Πάνες, χαρτιά υγείας, αποφάγια, τσόφλια αυγών, μπανανόφλουδες καρπουζόφλουδες και άλλα τινά συνυπάρχουν με τα ανακυκλώσιμα στους μπλε κάδους, των οποίων ο προορισμός είναι να συλλέγουν αποκλειστικά τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Σχεδόν 20 χρόνια αφότου τοποθετήθηκαν οι πρώτοι μπλε κάδοι ακόμη οι πολίτες δεν έχουν εκπαιδευτεί σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να πετάμε μέσα σε αυτούς, γεγονός που οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης σύμφωνα με τον Άλκη Καφετζή, Υπεύθυνο Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον της Greenpeace , ο οποίος έκανε και την επιτόπια αυτοψία.

Η πρακτική αυτή, υπονομεύει την προσπάθεια των πολιτών που διαχωρίζουν τα υλικά τους και κάνουν σωστά την ανακύκλωση, καθώς τα αποφάγια καταστρέφουν το σύνολο του ανακυκλώσιμου υλικού, επισήμανε στον ΣΚΑΪ, και στο πλαίσιο της κοινής εκστρατείας ΣΚΑΪ, WWF και Greenpeace για την θάλασσα μας, ο Κωνσταντίνος Βεργανελάκης Υπεύθυνος Λειτουργίας Μονάδων  Ανακυκλώσιμων 
 
Το αποτέλεσμα της κακής αυτής πρακτικής έχει ως συνέπεια τα υλικά της ανακύκλωσης να καταλήγουν στις χωματερές.
 
Την ώρα που στην Ελλάδα η ανακύκλωση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, η ΕΕ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε βαθιές τομές. Με υποχρεωτική  αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης για όλες τις χώρες-μέλη και απαγόρευση πλαστικών μιας χρήσης όπως είναι τα καλαμάκια, τα δοχεία φαγητού και οι συσκευασίες τροφίμων  για τα οποία θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις.

Αν και η ανακύκλωση, στην οποία δεν καταγράφουμε καλές επιδόσεις- αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαχείρισης αποβλήτων σύντομα και οι Έλληνες θα πρέπει να εξασκηθούν στην μείωση της χρήσης πλαστικών και στην επαναχρησιμοποίηση, τονίζει ο  Δημήτρης Ιμπραήμ  Υπεύθυνος Εκστρατειών Greenpeace .

 
Χαβάη: Δύτες κολύμπησαν πλάι σε τεράστιο λευκό καρχαρία (video)
Ένας γιγαντιαίος λευκός καρχαρίας, από τους μεγαλύτερους που έχει δει ποτέ άνθρωπος, εντοπίστηκε στα νερά...
18.01.2019, 05:52
ΕΛΚΕΘΕ: Μονόδρομος η γαλάζια ενέργεια για την Ελλάδα
Οι πλωτές πλατφόρμες σε λίγα χρόνια θα είναι μονόδρομος, καθώς για να πετύχει η χώρα -έως το 2030- τους...
23.11.2018, 19:51
Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.