«Λάθος ο αποκλεισμός του Τραμπ από το Twitter» λέει ο ιδρυτής του Τζακ Ντόρσεϊ

Ο συνιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, παραδέχθηκε την Τρίτη ότι δεν έπρεπε να επιτρέψει να αποκλειστεί ο Ντόναλντ Τραμπ από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος κίνηση αφότου ο Ίλον Μασκ, είπε ότι θα επαναφέρει σε λειτουργία το λογαριασμό του Τραμπ και ότι ο Ντόρσεϊ συμφώνησε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μόνιμες απαγορεύσεις.

«Συμφωνώ», έγραψε στο Twitter ο Ντόρσεϊ, ο οποίος ήταν ακόμα επικεφαλής του Twitter όταν ο Τραμπ αποκλείστηκε τον Ιανουάριο του 2021, στο τέλος της προεδρίας του. Σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν «εξαιρέσεις», αναφέροντας σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, παράνομη συμπεριφορά ή χειραγώγηση δικτύου.


«Αλλά γενικά οι μόνιμες απαγορεύσεις είναι αποτυχία μας και δεν λειτουργούν», είπε.

Συμφώνησε επίσης με έναν άλλο χρήστη που έγραψε στο Twitter ότι είναι «κοντόφθαλμο» για «μια χούφτα εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης» να λειτουργούν ως «φύλακες του πολιτικού λόγου». «Ήταν μια επιχειρηματική απόφαση, δεν έπρεπε να είναι», έγραψε ο Ντόρσεϊ για την απαγόρευση του Τραμπ, λέγοντας ότι πιστεύει ότι «οι μόνιμες απαγορεύσεις ατόμων ‘κατευθυντικά’ είναι εσφαλμένες».

Απάντησε επίσης σε άλλο σχόλιο σχετικά με την απαγόρευση του Τραμπ ότι «οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις». «Λέω ότι μια εταιρεία δεν πρέπει να παίρνει τέτοια απόφαση εξαρχής. [Όχι] για κάτι τόσο σημαντικό όσο ο δημόσιος διάλογος», έγραψε ο Ντόρσεϊ. 

Πηγή: skai.gr